Marinuoti agurkėliai "bulgariškai"

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 207)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 207)
Marinuoti agurkai bulgariškai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanūs agurkai. Juos gaminu ne vienus metus pagal Linos Žebrauskienės receptą ir mūsų šeimai šie agurkai yra patys skaniausi. Beje, jeigu marinuosite šiuo receptu Be galo skanūs agurkai. Juos gaminu ne vienus metus pagal Linos Žebrauskienės receptą ir mūsų šeimai šie agurkai yra patys skaniausi. Beje, jeigu marinuosite šiuo receptu mažesnius agurkėlius, užteks užpilti-nupilti ir vieną kartą, bet jeigu didesnius - skaniau kai du kartus. Patys skaniausi būna marinuoti švieži, neseniai nuskinti agurkai. Jeigu marinuosite pirktinius, juos prieš tai bant keletą valandų palaikykite užpylę šaltu vandeniu. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (geriausia neperaugusių)
šiek tiek prieskonių konservavimui (perku mišinį parduotuvėje)
Marinatui:
4 litrai vandens
500 mililitrų acto 9%
8 šaukštai druskos (nubrauktų)
8 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Agurkus sudedu į švarius, iškaitintus litrinius arba trilitrinius stiklainius.
2.
Užverdu vandenį ir juo užpilu agurkus. Palaikau apie 10-15 minučių ir tada nupilu. Vėl užverdu vandens, vėl juo užpilu agurkus ir vėl nupilu.
3.
Iš marinatui skirtų ingredientų išverdu marinatą: puode užvirinu vandenį, beriu druską ir cukrų, maišau, kol ištirps. Supilu actą ir dar minutėlę paverdu.
4.
Į kiekvieną stiklainį ant agurkų dedu po 1-2 šaukštus sausų prieskonių konservavimui, užpilu karštu marinatu ir užsuku švariais, sandariais dangteliais.
5.
Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn ir palieku visiškai atvėsti. O tada nešu į rūsį.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Monika
2023-09-02 14:08
O kiek prieskonių mišinio dedate į trilitrinį stiklainį? ATSAKYTI
Reda
2019-08-16 10:01
Druskos 8 šaukštai ir ne per daug? ATSAKYTI
Ingrida
2019-08-16 10:14
4 litrams vandens tikrai ne per daug :) ATSAKYTI
Jolanta
2019-07-30 17:50
Labai geras receptas,darau jau kelinti metai!! ATSAKYTI
Rima
2019-07-11 15:47
per daug druskos, per puse mažiau nei cukraus ATSAKYTI
Linalina
2018-08-04 16:05
Prieskoniai marinavimo yra daugelio firmų,skiriasi jų sudėtis,kurie jums tinka labiausiai? ATSAKYTI
INA
2017-09-02 12:11
Jau daug metu taip gaminu. Skanu.
ATSAKYTI
Lijana
2011-12-15 19:28
Man irgi patiko sis receptas! Skanus agurkeliai! :) ATSAKYTI
jurate
2011-08-04 21:36
Sis receptas superinis!!! ATSAKYTI
Aldona
2019-07-14 15:17
Taip labai skanūs tik acto ant 4 ltr vandens pilu 400 mlt ir užtenka uźpilti 2kartus prieskoniai ćesnakų galv krapų būtinai ir jei yra krienų lapų skanaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital