Malta mėsa įdaryti svogūnai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Malta mėsa įdaryti svogūnai
Autorius apie receptą: Šią idėją atradau Kaukazo virtuvėje, kadangi mūsų namuose labai gerbiami ir mėgstami visų rūšių svogūnai, receptas pasirodė įdomus. Išbandžiau net kelis gamybos Šią idėją atradau Kaukazo virtuvėje, kadangi mūsų namuose labai gerbiami ir mėgstami visų rūšių svogūnai, receptas pasirodė įdomus. Išbandžiau net kelis gamybos būdus – keptuvėje, orkaitėje ir kazane ir galiu pasakyti, kad dūmų kvapas patiekalui suteikia išskirtinio šarmo, tad jei sumanytumėte pasigaminti šio neįmantraus patiekalo, gaminkite jį lauke. Tiks ir paprastas laužas, ir grilis, ir kazanas. Svarbiausi šiame patiekale yra svogūnai. Svarbu pasirinkti didelius, sveikus geltonuosius svogūnus. Gaminau ir su baltaisiais, ir su rausvaisiais, visgi jie nesuskambėjo, trūko aitrumo ir buvo kiek per saldu. Įdomu ir tai, kad žmonės, deklaruojantys nemėgstą virtų ar keptų svogūnų, šį patiekalą ragavo ir suvalgė net po kelias porcijas. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
6 vienetai svogūnų (geltonų, didesnių arba 8 mažesnių)
500 gramų maltos jautienos (arba kalakutienos)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukštai moliūgų sėklų (maltų arba saulėgrąžų, galima keisti džiūvėsėliais)
2 šaukštai pomidorų pastos
1 sauja kalendros (šviežių, nebūtina)
1 šaukštelis prieskonių mišinio
1 žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus nulupti, abu galus nupjauti ir viename šone įpjauti iki šerdies.
2.
Į puodą pilti vandens tiek, kad svogūnai būtų apsemti. Užvirti. Tuomet sudėti svogūnus ir virti, vis panardinti kiaurasamčiu bandančius išplaukti ir virti apie 10 minučių. Tuomet svogūnus ištraukti.
3.
Į dubenį dėti jautieną, berti druską ir prieskonius, įmušu kiaušinį, dėti sviestą, berti maltas sėklas bei sukapotus kalendrų lapelius, minkyti iki vientisos masės.
4.
Svogūnus išdoroti – įkišti pirštą po vienu sluoksniu ir nuimu „lapą“. Į kiekvieną dęti įdaro ir formuoti suktinuką.
5.
Į keptuvę pilti 120 ml vandens, sudėti pomidorų pastą ir maišyti kaitinant iki kol skystis taps vientisas. Sudėti suktinukus, įberti druskos, uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 20 minučių.
6.
Tiekti karštus, skanu su lavašu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital