Makaronai su šonine ir moliūgų bei grietinėlės padažu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Autorius apie receptą: Moliūgai tinka ne tik sriuboms ar troškiniams, bet ir padažams! Kartu su šonine padažas taps sodrus ir sotus, o česnakai ir truputis aštrumo puikiai dera su moliūgų saldumu. O Moliūgai tinka ne tik sriuboms ar troškiniams, bet ir padažams! Kartu su šonine padažas taps sodrus ir sotus, o česnakai ir truputis aštrumo puikiai dera su moliūgų saldumu. O svarbiausia – itin lengvai ir greitai pagaminama! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
150 gramų moliūgų (svoris nuvalyto, naudojome sviestinį)
100 gramų makaronų (skaniausiai pavyks su tagliatelle ar penne)
80 gramų grietinėlės (naudojome 13 %)
50 gramų šaltai rūkytos šoninės
50 gramų sultinio
0.5 vieneto svogūnų
1/3 vieneto aitriosios paprikos (galite pakeisti aitriosios paprikos milteliais)
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto Džiugo, Parmezano ar kt. )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Makaronus virti pagal instrukciją ant pakelio.
2.
Į įkaitintą keptuvę suberti nedideliais gabalėliais pjaustytą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Pakepinti keletą minučių iki svogūnas suminkštės. Įdėti smulkiai kapotą česnaką ir maišant pakepinti dar apie minutę.
3.
Į keptuvę dėti per „burokinę“ tarką tarkuotus moliūgus ir smulkiai sukapotą aitrųjį pipirą. Apkepinti 3-4 minutes.
4.
Pilti grietinėlę, sultinį ir, sumažinus kaitrą, palaukti, kol užvirs. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Į lėkštę dėti virtus makaronus, užpilti padažo. Pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
Patarimai:
Jei norite tirštesnio, kremiškesno padažo, vietoje sultinio naudokite grietinėlę.
Papildomai kartu su moliūgu galima įdėti ir pjaustytų pievagrybių – taip patiekalo skonis bus dar turtingesnis.
Jei šoninė pakankamai sūri, druskos nebedėkite.
Patiekiant šiuos makaronus skaniausia juos pabarstyti kietuoju sūriu (pvz. Džiugo ar Parmezano), bet galite naudoti ir kitokį savo mėgstamą sūrį.
RECEPTO DRAUGAS: Franke
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital