Macarons (prancūziški sausainiukai)

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Macarons (prancūziški sausainiukai)
Macarons (prancūziški sausainiukai)
Macarons (prancūziški sausainiukai)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
45 gramai migdolų miltų
75 gramai cukraus pudros
10 gramų cukraus
35 gramai kiaušinių (baltymai)
šiek tiek maistinių dažų (mėgstamos spalvos (tinka tik milteliais arba želinės konsistencijos))
100 gramų pieniško šokolado
100 mililitrų grietinėlės
1 šaukštelis sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 140°.
Cukraus pudrą gerai sumaišyti su maltais riešutais. Aš šiuos tiesiog subėriau į indelį ir gerai gerai iškračiau. Tada belieka šią visą masę per sietelį persijoti, kad didesni riešutų gabaliukai atsisijotų. Likusius stambiuosius dar kartą permalti.
2.
Kiaušinio baltymą plakti. Kai šis pradės baltuoti, suberti cukrų ir toliau plakti. Na ir toliau plakti, kol masė labai labai balta taps. Jei naudojate dažus, sudėkite ir dar šiek tiek paplakite.
3.
Į baltymą berti 1/3 sijotų riešutų ir sujungti atsargiai viską. Geriausiai šiam reikalui tinka silikoninė mentelė, kuria tešla tik atsargiai į vieną pusę sukant sujungiama. Berti vėl 1/3 riešutų masės ir išsukti. Suberti likusius ir vėl išsukti. Masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti mažus blynelius (20 vienetų). Leisti 20-25 min pastovėti, kad viršus apdžiūtų. Pasistengti, kad macarons negautų skersvėjo ;)
Pašauti į orkaitę 14 minučių (Aš pašoviau į orkaitės vidurinį aukštį). Traukti lauk ir iškart perkelti su kepimo popieriumi ant vėsaus paviršiaus. Po keletos minučių macarons kuo puikiauisiai nusiima nuo kepimo popieriaus.
4.
Pertepimui:
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital