Autorius apie receptą:
Labai skanūs sviestiniai sausainukai, kurie tikrai patiks visiems smaližiams. Jeigu norite, kad būtų dar kraupesni, jau iškepusius aplink riešutą galite patepti raudona
Labai skanūs sviestiniai sausainukai, kurie tikrai patiks visiems smaližiams. Jeigu norite, kad būtų dar kraupesni, jau iškepusius aplink riešutą galite patepti raudona uogiene - atrodys kaip kraujas.
(...daugiau)(...mažiau)
Ilona
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų
miltų
250 gramų
sviesto
(tirpinto)
2 vienetai
kiaušinių
5 šaukštai
cukraus
1 sauja
migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Dar kartą išplakti. Tada šaukštu maišant pamažu berti persijotus miltus. Kai masė taps labai tiršta, suberti likusius miltus ir užminkyti tešlą. Pusvalandžiui ją padėti į šaldytuvą.
2.
Iš tešlos formuoti piršto dydžio volelius, šiek tiek juos paspausti, kad būtų plokštesni. Viename volelių gale įspausti po riešutą. Ten, kur turėtų būti piršto sulenkimai, šiek tiek įpjauti peiliu.
3.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol lengvai rustels. Iškepus leisti atvėsti, o tada ragauti.
Blogas receptas, per daug sviesto įdėjus į orkaitę piršteliai pradeda tyžti ir gaunasi kaip blynai . Reikia smarkiai patobulinti.
ATSAKYTI
Meilė
2023-10-25 21:18
Kodėl kepant pirštai pasidaro kaip blynai?
ATSAKYTI
Zita
2022-10-26 09:30
Aš toje vietoje kur nagą reikia klijuoti, patepu raudona uogienė, tai atrodo jog nagas paplėštas kraujuoja.
ATSAKYTI
Deimantė
2022-10-06 20:40
Gavosi super, ir skonis patiko. Nepersaldus. Nagus spaudžiau stipriau tao tikrai nenukrito. Ačiu už receptą
ATSAKYTI
Kristina
2021-10-24 18:26
Nagai krenta, nors įspaudžiau pakankamai giliai.
ATSAKYTI
Greta
2021-10-25 09:48
Gal labai ilgai šaldytuve tešlą palaikėt? Jeigu jau iškepus nukrito, galima į cukraus pudrą įlašint vos kelis lašus citrinos sulčių, labai gerai išmaišyti iki tirštos košelės, užtepti, kur turėtų būti riešutas, tuomet riešutą įdėti ir palikti sustingti, taip prisiklijuos.
ATSAKYTI
Aurelija
2020-11-12 13:54
Puikiai gavosi!
ATSAKYTI
Irena
2020-11-01 14:45
Man tešla nelipa kas gali būti?
ATSAKYTI
Alina
2018-10-27 20:25
Man kazkodel visi raganu pirsteliu nagai nukrito,
ATSAKYTI
Agnė
2018-10-28 08:41
Gal nepakankamai įspaudėt? Man jie puikiai laikosi, bet įspaudžiu maždaug iki "pirštelio" vidurio gilyn.
ATSAKYTI