Žavūs Helovino sausainiai "Voriukai"

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Helovino sausainiai voriukai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gražuoliai voriukai sužavės visus! Jei sausainius kepsite ne Helovinui, juos galite ruošti ir be papuošimų! Gražuoliai voriukai sužavės visus! Jei sausainius kepsite ne Helovinui, juos galite ruošti ir be papuošimų! Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
210 gramų miltų
110 gramų sviesto
70 gramų cukraus
60 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų šokolado
20 vienetų saldainių (apvalių)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą pasmulkinkite gabaliukais, dėkite į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies iki ištirps ir ims burbuliuoti. Nuo tada pakaitinkite dar apie 4-5 minutes. Supilkite sviestą į dubenį, kuriame ruošite tešlą, ir palikite porai minučių vos vos pravėsti, o tada į dar gana karštą sviestą suberkite baltąjį cukrų, rudąjį cukrų ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Įsitikinkite, kad masė pakankamai pravėsusi ir įmuškite kiaušinį, dar kartą permaišykite. Tada suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Maišykite, o kai jau bus sunku maišyti, minkykite.
2.
Tešlą padalinkite į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką pakočiokite tarp delnų suformuodami rutuliuką. Tada tą rutuliuką šiek tiek tarp delnų paspauskite, kad būtų plokštesnis, o jo viduryje pirštu įspauskite daugmaž saldainio dydžio duobutę (bet ne skylutę!), kad būtų kur dėti voriuko "galvą". Paruoštus sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių (kol sausainukai gražiai pagels). Tada ištraukite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
3.
Kai atvės, imkitės sausainių puošimo. Tam virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą. Į jį po vieną merkite saldainius ir juos dėkite ant iškepusių sausainių viduriukų. Likusiu šokoladu, naudodami dantų krapštuką arba konditerinį teptuką, nupieškite voriukams kojeles.
4.
Kai šokoladas sustings, cukraus pudrą sumaišykite su trupučiu (jo reikia tik vos vos) vandens, kad būtų pastos konsistencijos masė ir iš jos formuokite voriukų akytes. Ant akyčių dar uždėkite po tirpinto šokolado taškelį.
AUTORIUS: Greta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jūratė
2017-10-30 14:16
O kokie saldainiai virto voro galva? ATSAKYTI
Greta
2017-10-31 12:43
Bet kokie apvalūs tinka :) Aš perku Saldžiuose Majuose arba Rūtos parduotuvėje sveriamus, berods Traškis vadinasi - išorėje šokoladas, o viduje ryžių putėsiai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital