Lietiniai su kreminiu vištienos įdaru ir sūrio padažu

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Lietiniai su kreminiu vištienos įdaru ir sūrio padažu
Autorius apie receptą: Tai skaniausi lietiniai pasaulyje, kaskart iškepantys tiesiog tobulai. Pavyksta jie net ir tiems, kurie šiaip blynų kepimo prisibijo. Iškepa plonyčiai, gražiai auksinės Tai skaniausi lietiniai pasaulyje, kaskart iškepantys tiesiog tobulai. Pavyksta jie net ir tiems, kurie šiaip blynų kepimo prisibijo. Iškepa plonyčiai, gražiai auksinės spalvos, o tešlos skonis tiesiog pasakiškas. Valgyti šiuos blynelius galima tiek su saldžiais, tiek ir sūriais pagardais. Aš šįkart pasirinkau kreminį daržovių ir rūkytos vištienos įdarą, bet tinka ir kiti mėgiami priedai. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
220 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
20 gramų sviesto (tirpinto)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Įdarui:
180 gramų rūkytos vištienos (arba keptos)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba geltono, vidutinio dydžio)
1 vienetas paprikos
3 šaukštai kreminio sūrio
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukštelio provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pabarstymui:
2 šaukštai česnakų laiškų (smulkintų ar kitų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, įmušti kiaušinius, pilti sviestą, pieną, berti druską ir gerai sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Paruoštą tešla palikti apie 10 min. pastovėti.
2.
Gerai įkaitinti nesvylančią keptuvę, suvilgyti su aliejumi (tą patogu padaryti suvilgius aliejumi popierinį rankšluostį), tuomet pilti nedidelį samtelį tešlos ir tolygiai paskirstyti per keptuvę, kad visas jos plotas tolygiai pasidengtų tešla.
3.
Kepti ant vidutinės kaitros po maždaug 3 min. iš kiekvienos pusės.
4.
Įdarui smulkiai supjaustyti papriką, svogūną, vištieną. Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti daržoves, kepti, kol suminkštės. Tuomet sudėti vištieną, berti provanso žoleles, druską, pipirus, dėti kreminį sūrį, kepti vis pamaišant, kol sūris ištirps ir įdaras taps vientisas.
5.
Paruoštą įdarą dėti į blynus ir sulankstyti į trikampėlius.
6.
Padažui įkaitinti keptuvę, pilti grietinėlę, pašildyti ant vidutinės kaitros, berti sūrį ir maišant kaitinti, kol sūris visiškai ištirps. Tuomet berti druską, pipirus, išmaišyti.
7.
Į keptuvę su padažu dėti blynelius ir uždengus dangčiu kelias minutes pašildyti.
8.
Prieš patiekiant pabarstyti smulkintais laiškiniais česnakais.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital