Lengvai ir greitai paruošiami amerikietiški sausainiai su šokolado gabalėliais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Lengvai ir greitai paruošiami amerikietiški sausainiai su šokolado gabalėliais
Lengvai ir greitai paruošiami amerikietiški sausainiai su šokolado gabalėliais
Lengvai ir greitai paruošiami amerikietiški sausainiai su šokolado gabalėliais
Autorius apie receptą: Amerikietiškų sausainių nereikia perkepti. Užtenka kepti tiek, kiek nurodyta recepte, tuomet tik ištraukti iš orkaitės sausainiai bus labai minkšti, bet po to vėsdami Amerikietiškų sausainių nereikia perkepti. Užtenka kepti tiek, kiek nurodyta recepte, tuomet tik ištraukti iš orkaitės sausainiai bus labai minkšti, bet po to vėsdami sustings, vidus išliks minkštas, o krašteliai išorėje bus lengvai traškūs. Jeigu sausainius perkepsite, atvėsę sausainiai bus ypač trapūs. Aišku, priklauso kokius sausainius mėgstate. Bet tikrieji amerikietiški sausainiai yra būtent tokie, kokius apibūdinau – minkšti viduje, su vos vos traškiais krašteliais išorėje. Taip pat sausainiams rekomenduoju naudoti kuo smulkesnį cukrų. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
200 gramų kvietinių miltų
175 gramai juodojo šokolado
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
85 gramai rudojo cukraus (smulkaus )
85 gramai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/3 šaukštelio druskos (smulkios)
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo sodą, druską ir kepimo miltelius.
2.
Kitame dubenyje išplakame sviestą su cukrumi naudodami elektrinį plakiklį. Įmušame kiaušinį, įmaišome vanilinį cukrų. Tada sumaišome su miltų mišiniu.
3.
Šokoladą sulaužome nedideliais gabalėliais. Saujelę šokolado atidedame į šalį, o likusį įmaišome į tešlą.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 190 C laipsnių. Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių.
5.
Imame maždaug po šaukštą tešlos, suformuojame golfo dydžio kamuoliukus, išdėliojame ant orkaitės skardos ir lengvai paspaudžiame. Išdėliojame sausainius taip, kad kepdami nesusiliestų, nes sausainiai kepdami labai išsiplečia. Ant kiekvieno sausainio uždedame po kelis gabalėlius šokolado. Iš viso turėtų išeiti apie 14 sausainių.
6.
Sausainius kepame įkaitintoje 190 C laipsnių orkaitėje apie 9 minutes, kol sausainiai vos vos parunda. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti pora minučių skardoje. Sausainiai bus labai minkšti, bet kepti ilgiau nereikia, nes kitaip perkeps. Po to perkeliame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti. Nekantriausieji sausainius valgo dar šiltus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital