Lazanija su mėsos įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lazanija su mėsos įdaru
Lazanija su mėsos įdaru
Lazanija su mėsos įdaru
Autorius apie receptą: Lazanija (it. Lasagna) – maisto patiekalas, gaminamas iš makaronų lakštų apkepo, įdaryto mėsa, sūriu (rikota arba mocarela), daržovėmis, pomidoru padažu. Manoma, Lazanija (it. Lasagna) – maisto patiekalas, gaminamas iš makaronų lakštų apkepo, įdaryto mėsa, sūriu (rikota arba mocarela), daržovėmis, pomidoru padažu. Manoma, kad lazanija atsirado Italijoje. Pats žodis „lasagna“ kilęs iš graikiško žodžio ir dėl to yra teorijų, teigiančių, kad lazanijos kilmė galėjo būti iš graikiško makaronų patiekalo laganon. Šiuo metu lazanija populiari daugelyje vakarų šalių. Lazaniją gaminu ir aš. Tik nepykite ant manęs, nes ji labai jau nefotogeniška. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų lazanijos lakštų
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)
Mėsos padažui:
500 gramų kiaulienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
2 šaukštai pomidorų tyrės
1 šlakelis aliejaus
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Baltam padažui:
500 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
100 gramų fermentinio sūrio
1 šaukštas kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną ir česnakus nulupame, pasmulkiname. Gerai įkaitintame aliejuje pakepiname daržoves, joms suminkštėjus sudedame mėsą. Kepiname, kol jis iškeps ir taps biri, nesušokusi į vieną gabalą. Į mėsos padažą supilame pomidorų tyrę, konservuotus pomidorus, griežinėliais pjaustytas morkas. Beriame pipirų ir druskos. Kaitrą primažiname ir troškiname apie 30 min.
2.
Baltajam padažui, prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Suberiame miltus ir pakaitiname, kol jie šiek tiek pakeis spalvą ir pakeps. Supilame pieną, beriame druską, pipirus, muskatą. Pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Suberiame tarkuotą sūrį.
3.
Į kepimo indą dedame sluoksnį lazanijos lakštų, tada dedame mėsos sluoksnį, apšlakstome baltuoju padažu ir taip sluoksniuojame toliau. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos.
4.
Indą pridengiame folija ir dedame kepti į 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę 45 min. Foliją atidengiame ir baigiame lazaniją kepti, kol ji gražiai apskrus. Pabarstome kietojo sūrio drožlėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital