Autorius apie receptą:
Nors varškės šiame apkepe nedaug, visgi jos skonis dominuoja, todėl kartu su ragavusiais nusprendėme jį pavadinti būtent taip. Nors apkepus esame pratę valgyti karštus ir su
Nors varškės šiame apkepe nedaug, visgi jos skonis dominuoja, todėl kartu su ragavusiais nusprendėme jį pavadinti būtent taip. Nors apkepus esame pratę valgyti karštus ir su lengvais padažais ar uogomis, dėl kiek kitokių ingredientų šį valgome kiek kitaip. Netgi labiau pamėgome šaltą, supjaustytą riekelėmis ir pavyzdžiui apteptą paštetu. Ar su lašišos gabaliukais ir fermentuotomis daržovėmis. Sūrio riekele. Svieste pačirškintais pievagrybiais. Tinka viskas, kuo dengiame duoną. Paruošti tešlą labai paprasta, tad kai tik turiu kiek kietėti pradedančio lavašo, iškart imuosi šio apkepo. Tiks ir šviežiai nupirktas.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai
kiaušinių
200 mililitrų
kefyro
(arba pieno)
180 gramų
varškės
180 gramų
fermentinio sūrio
(tarkuoto)
1 vienetas
lavašo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, lengvai išplakti, supilti kefyrą, pamaišyti, sudėti varškę, lengvai trinant įmaišyti į masę. Tuomet suberti tarkuotą sūrį nuolat maišant.
2.
Galiausiai imti lavašą ir suplėšyti jį juostomis. Nėra taisyklės kaip, tiesiog taip, kaip patogu. Lavašo juostas kruopščiai įmaišyti į paruoštą masę, kad pilnai panirtų tešloje, palikti brinkti 15 – 20 minučių.
3.
Paruoštą masę sukrėsti į kepimo formą, aš naudoju silikonines, tad niekuo tepti ar kloti nereikia, jei naudosite formas svylančia danga, patepkite dugną ir kraštus sviestu.
4.
Išlyginti tešlos paviršių, formą statyti į orkaitės vidurį, jungti 180 C laipsnių temperatūros kaitrą ir kepti apie 50 minučių.