Lauros naminis kepenų slėgtainis

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Lauros naminis kepenų slėgtainis
Lauros naminis kepenų slėgtainis
Lauros naminis kepenų slėgtainis
Lauros naminis kepenų slėgtainis
Lauros naminis kepenų slėgtainis
Autorius apie receptą: Visoms šventėms ant šventinio stalo ir ne tik, daugumos artimųjų ir draugų puikiai įvertintas kepenų slėgtainis. Visoms šventėms ant šventinio stalo ir ne tik, daugumos artimųjų ir draugų puikiai įvertintas kepenų slėgtainis. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas kiaulės kepenų
800 gramų kiaulių odos
250 gramų lašinukų (šviežių)
200 gramų morkų
200 gramų svogūnų
1 galva česnako
1 šaukštas druskos
1 žiupsnelis muskato (šviežiai tarkuoto)
pagal poreikį džiovintų bazilikų
pagal poreikį persilado prieskonių
pagal poreikį grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Supjaustome kepenis stambiais gabalėliais ir išmirkome šaltame vandenyje jį vis pakeisdami, apie 2-3 kartus.
2.
Kiaulės odeles sudedame į erdvų puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Paverdame 5 minutes ir nupilame vandenį, odeles nuplauname po tekančiu vandeniu. Tada vėl sudedame į švarų puodą, vėl užpilame šaltu vandeniu ir vėl užvirę, verdame apie 30 minučių gerai pasūdytame ir lauro lapais bei kvapiaisiais pipirais pagardintame vandenyje. Odelėms išvirus, šį vandenį nupilame, odeles nusausiname ir paliekame atvėsti.
3.
Imame tris 20-25 cm ilgio kekso formas ir kiekvieną įmauname į kepimo rankovę – plėvelė turi būti visiškai išklojusi formelės vidų ir išorę. Į kepimo formą klojame virtas odeles, kad ištiestų visą dugną ir šonus. Odeles formos šonuose paliekame ilgesnes, kad sudėjus vidun įdarą, dar galėtume jį „apkabinti“. Odelių vidų pabarstome persilado prieskoniais.
4.
Mėsmale sumalame peiliu pasmulkintus lašinius (su oda), mirkytas nusausintas kepenis, atlikusias virtas odeles ir peiliu pasmulkintas daržoves. Masę sumaišome su kupinu šaukšteliu druskos, geru žiupsniu juodųjų pipirų, persiladu, džiovintais bazilikais, šviežiai tarkuotu muskato riešutu.
5.
Masę šaukštu sudedame į formeles. Viršų uždengiame likusiomis odelėmis, tada apkamšome kepimo rankovės palaidais kraštais ir lengvai paspaudžiame rankomis, kad susislėgtų.
6.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. Pasiruošiame didelę kepimo skardą ir ištiesiame ją kepimo popieriumi. Formeles su slėgtainiu uždengiame folija ir šauname kepti į orkaitę valandai. Tada nuimame foliją ir kepame dar pusę valandos. Tada išjungiame orkaitę ir paliekame karštoje orkaitėje atvėsti ir susistovėti.
7.
Formelėms pravėsus, traukiame iš orkaitės, sustatome vieną ant kitos, paslegiame rankomis ir dar uždedame kokį nors sunkų daiktą ant viršaus. Paliekame šaltoje vietoje (balkone, šaldytuve) bent per naktį susislėgti. Geriausio skonio jis bus po paros laiko. Bet nekantrieji valgytojai gali mėgautis ir po 10-12 valandų.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital