Labai šokoladiniai sausainiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Labai šokoladiniai sausainiai
Labai šokoladiniai sausainiai
Labai šokoladiniai sausainiai
Autorius apie receptą: Nuostabaus sodraus šokolado skonio sausainiai tikrai verti pagyrų. Nors jie ir taip nėra per daug saldūs, tačiau juos galima šiek tiek pagardinti jūros druska, kai šie iškeps. Nuostabaus sodraus šokolado skonio sausainiai tikrai verti pagyrų. Nors jie ir taip nėra per daug saldūs, tačiau juos galima šiek tiek pagardinti jūros druska, kai šie iškeps. Aš asmeniškai daugiau nei recepte nurodyta jos nebėriau, tačiau kepdama kitą kartą bent ant kelių sausainių žadu jos šiek tiek iškepusi užberti. Sausainius sudėkite į sandarų indą. Jie puikiai išsilaiko 3 mėnesius, tačiau nemanau, kad tiek pas jus jie išsilaikys nesuvalgyti. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
225 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto (ištirpinto)
160 gramų rudojo cukraus
150 gramų šokolado lašelių (tamsaus)
2 šaukšteliai aliejaus
50 gramų kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį berti miltus, kakavą, sodą ir druską, išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį dėti sivestą, berti cukrų, rudąjį cukrų, pilti aliejų ir elektriniu plaktuvu išmaišyti. Tuomet įmušti kiaušinius ir maišyti dar 5 minutes.
3.
Į dubenį su kiaušiniais suberti paruoštą masę su miltais, berti šokolado lašelius ir išmaišyti.
4.
Paruoštą šešlą dėti į šaldytuvą ir laikyti bent 2 valandas. Jei galite, leiskite sausainių tešlai pailsėti šaldytuve bent 12 valandų: taip sausieji ingredientai geriau sugers kiaušinių ir riebalų drėgmę, o sausainių tekstūra bus dar gražesnė.
5.
Ledų samteliu arba rankomis iš tešlos suformuoti rutuliukus ir paskleisti juos ant silikoniniu kilimėlio arba kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Su antrąja kepimo skarda padarykite tą patį ir sudėkite tešlos rutuliukus.
6.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C laipsnių temperatūros. Pirmąją kepimo formą dėti per orkaitės centrą. Kepti po vieną skardą 8 - 11 minutes arba tol, kol sausainiai iškeps iš išorės, bet vidurys vis dar bus minkštas. Leisti sausainiams visiškai atvėsti neišimant iš formos. Tuomet dėti antrą partiją sausainių ir iškepti taip pat.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laira
2023-11-01 19:54
labai skanūs sausainiai, primena braunius ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital