Nekeptas varškės ir sausainių pyragas - labai skanus!

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 91)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 91)
Nekeptas varškės ir sausainių pyragas
Nekeptas varškės ir sausainių pyragas
Nekeptas varškės ir sausainių pyragas
Autorius apie receptą: Būtinai išbandykite šį paprastą receptą! Minimaliai produktų, o recepto paprašys visi paragavę! Skanu! Lengva! Pabandykite! Aš paprastai gaminu pailgoje formoje, skirtoje Būtinai išbandykite šį paprastą receptą! Minimaliai produktų, o recepto paprašys visi paragavę! Skanu! Lengva! Pabandykite! Aš paprastai gaminu pailgoje formoje, skirtoje keksui ar duonai. Bet jeigu norite gaminti šventinį variantą, galite daryti formoje, kurios šonai atsisega. Tada atsegus šonus, gražiai apliekite šokoladu. Jis nubėga ant šonų ir labai gražiai atrodo.

Beje, geriausia daryti su normalia tradicine želatina, nes kai dariau su tirpia DR Qetker, tai šiaip sau stingo.
(...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų varškės
2 pakeliai šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
300 gramų grietinės (naudojau 18 proc.)
4 šaukštai cukraus
20 gramų želatinos
50 gramų vandens (želatinai brinkinti)
šiek tiek vanilės esencijos
Papuošimui:
šiek tiek šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Kol mirksta želatina, pasiruošiame varškę - sublenderiuojame ją iki vientisos masės kartu su grietinę, cukrumi ir vanilės esencija. Arba galima naudoti kreminę varškę, tada nereikia blenderiuoti, o tik sumaišyti.
2.
Išbrinkusią želatiną ištirpdome virš garų vonelės ar nedidelės ugnies (svarbu neužvirinti, nes nesustings). Atvėsusią supilame į varškės kremą aktyviai maišydami.
3.
Formą išklojame kepimo popieriumi, folija arba maistine plėvele. Ant formos dugno išdėliojame sausainius, užpilame ant jų varškę. Tada vėl sausainiai ir varškė. Kartojame tol, kol liks varškės paskutiniam sluoksniui padengti.
4.
Dedame į šaldytuvą. Truputi apstingusį pyragą apliejame tirpintu šokoladu arba apibarstome kokoso drožlėmis ar dar kuo nors.
5.
Palaikome kelias valandas šaldytuve. Idealu - per naktį. Skanaus!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (13)
Rasa
2018-03-31 08:43
Kiek varškės gr.ir kiek rocentų?ačiū. ATSAKYTI
Donata
2018-03-31 14:02
Varkšės kiekis parašytas receptuke - 500g, o varškės riebumas tiks bet koks, bet man tortams ir pyragams visada skaniau būna su 9 proc. riebumo varške negu kad su liesa ATSAKYTI
Jūratė
2018-12-13 23:23
Sveiki o grietine kur dėt kartu į varškės masę? Ačiū ATSAKYTI
Inga
2018-12-14 10:46
Varškę kartu su grietine sutrinti, parašyta recepte :) ATSAKYTI
Jūratė
2018-12-14 22:27
Ačiū ziople nedaskaiciau ATSAKYTI
Jūratė
2018-12-14 22:29
O jai varške triniau su rankom na su šaukštu viską.. Bus gerai? Jau nuo 4val šaldytuve bijau pjaut ATSAKYTI
Vika
2017-12-10 17:59
Kaip pas jus gavosi ir sonai aplieti grietine, jeigu dejote viska i forma? ATSAKYTI
Daiva
2017-03-28 20:25
Sveika Aurelija,norejau paklausti,ar galima zelatino nedėti ,gal kremas geriau įsigertų i sausainius ir butų drėgnesnis pyragas? ATSAKYTI
Aurelija
2017-04-05 23:12
Galite pabandyti nedėti, bet tada geriau naudokite riebesnę grietinę, pvz. 40% riebumo, tokia turėtų ir be želatinos laikyti formą ATSAKYTI
Aurelija
2017-02-28 21:29
Guste, sausainius čia reikėtų dėti cielus, nesutrupintus. Tiesiog jais iškloti formos dugną, tada pilti kremą, tada vėl kloti cielus sausainius. Na, jeigu pagal formą netelpa, tai vieną kitą sausainį perlaužti pusiau :) Bet trupinti nereikia ATSAKYTI
guste
2017-02-27 22:40
o sausainius dejote sutrupintus smulkiai, ar sulauzytus stambiais gabalais? ATSAKYTI
Lina
2017-02-15 07:59
Ačiū už receptą, gaminau su sūnum ATSAKYTI
Romualda
2017-02-08 14:28
Kaip gražiai atrodo! Reikės gaminti Valentino dienai :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital