Labai skanus moliūgų tiramisu

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Labai skanus moliūgų tiramisu
Autorius apie receptą: Kartais pasitaiko, jog visų gerai pažįstamas klasikinis patiekalas, patobulintas netikėtu slaptu ingredientu, pavyksta ne ką prasčiau nei mylimas originalas. Ir, man regis, Kartais pasitaiko, jog visų gerai pažįstamas klasikinis patiekalas, patobulintas netikėtu slaptu ingredientu, pavyksta ne ką prasčiau nei mylimas originalas. Ir, man regis, šis moliūgų tiramisu - būtent toks atvejis. Nors desertas visiškai netradicinis, mano galva, subtilus moliūgo poskonis čia suteikia labai smagaus bei įdomaus cinkelio, o į kakavą įmaišytas cinamonas sukuria dar rudeniškesnį skonį. Tad jei dairotės, kokį rudenišką desertą pasigaminti savaitgalį, su šiuo tiramisu tikrai neprašausite! (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų maskarponės sūrio
300 mililitrų kavos (stiprios)
200 gramų moliūgų tyrės (apytikriai)
200 gramų biskvitinių pirštelių
5 vienetai kiaušinių trynių
2 vienetai kiaušinių baltymų
7 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto kakavos (tamsios, kokybiškos)
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruošti kavą mirkymui - užplikyti stiprios kavos, įberti 1 šaukštelį cukraus, išmaišyti ir palikti atvėsti.
2.
Į dubenį dėti trynius, berti 3 šaukštus cukraus, išplakti elektriniu plakikliu iki baltos masės.
3.
Tuomet į paruoštą masę dėti maskarponės sūrį, moliūgų tyrę, gerai išmaišyti, plakti nereikia.
4.
Į kitą dubenį sukrėsti baltymus, suplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į paruoštą kremą.
5.
Į atvėsintą kavą pamirkyti sausainius po kelias sekundes ir sudėti į norimą formą (naudojau stačiakampę 18 x 23 cm).
6.
Ant sausainių sudėti maždaug pusę kremo ir tolygiai paskirstyti ant sausainių, tuomet dėti dar vieną sluoksnį kavoje mirkytų sausainių.
7.
Kakavą sumaišyti su cinamonu ir tolygiai pabarstyti sausainius, dėti likusį kremą bei išlyginti sluoksnį, vėl pabarstyti cinamonine kakava ir dėti į šaldytuvą sustingti per naktį.
Patarimai:
Moliūgų tyrę galima ruošti taip - nedidelį moliūgą perpjauname perpus, išvalome sėklas, lengvai pabarstome druska ir apvertę odele į viršų dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Šauname į 210 C laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepame apie valandą - kol odelė pakankamai suminkštės, kad be vargo ją pradursime šakute. Leidžiame moliūgui kiek pravėsti, pašaliname odą, o minkštimą sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital