Kvapnusis plovas orkaitėje

AUTORIUS:
Jūratė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Plovas orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mūsų šeimoje labai mėgstamas plovas, tik kartais pabosta įprastinis variantas, ruošiamas ant viryklės. Todėl išbandžiau jį pagaminti orkaitėje ir labai patiko, gaminsiu Mūsų šeimoje labai mėgstamas plovas, tik kartais pabosta įprastinis variantas, ruošiamas ant viryklės. Todėl išbandžiau jį pagaminti orkaitėje ir labai patiko, gaminsiu dar tikrai ne kartą. Tradiciškai plovas gaminamas su aviena, bet aš jos nelabai mėgstu, todėl ruošiu su kiaulienos sprandine. (...daugiau) Jūratė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų kiaulienos sprandinės
300 gramų ryžių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 galva česnako
2 šaukšteliai plovo prieskonių mišinio
7 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius kelis kartus nuplauti, kol vanduo nebebus baltas ir išsiplaus dalis krakmolo, taip ryžiai išliks birūs.
2.
Mėsą supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Juos apkepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į indą, tinkamą naudoti orkaitėje.
3.
Svogūnus smulkiai sukapoti ir apkepinti tame pačiame aliejuje, kuriame kepėte mėsą. Ten pat sudėkite tarkuotas ar pjaustytas morkas. Viską kelias minutes apkepti, kol morkos šiek tiek susileis. Sudėti ant mėsos kartu su aliejumi. Užbarstyti prieskonių mišinį (aš renkuosi su raugerškio uogomis, tinka ir tiesiog kaukazietiški prieskonių mišiniai). Ant viršaus užberti ryžius ir užpilti verdančiu vandeniu tiek, kad viską apsemtų ir būtų daugmaž per pirštą virš ryžių. Pagal skonį pabarstykite druska. Įsmeikite česnako galvą (nulupti nebūtina, bet jei nenorite dėti nelupto, nuvalytas česnako skilteles susmaigstykite maždaug 10 minučių iki troškinimo pabaigos).
4.
Indą uždengti dančiu ir troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinkite, ar ryžiai sugėrė visą skystį ir jau išsitroškino. Jei skysčio jau nebėra, o ryžiai dar traškūs, įpilkite dar šiek tiek karšto vandens, uždenkite ir dar patroškinkite. Jei ryžiai jau paruošti, o skysčio dar liko, galite kelias minutes palaikyti karštoje orkaitėje, nuėmus dangtį.
5.
Patiekti labai skanu su žalumynais, šviežių pomidorų ir svogūnų salotomis.
AUTORIUS: Jūratė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Gaspadine
2019-01-11 21:43
Taip, ryziai tik basmaci arba jazmin, tokiu principu darau kaip raso, gaunasi super...... ATSAKYTI
Karolina
2018-05-09 17:33
Labai Liux receptas aš dar grybu džiovintų įdėjau ATSAKYTI
Julia
2018-02-08 16:41
Plovui naudoju visada plikytus ryzius. Naudojant paprastus - man gaunasi ryziu kose o ne plovas :) ATSAKYTI
Dana
2018-02-08 17:02
Su ilgagrūdžiais ryšiais irgi gerai pavyksta, nes jie išlaiko tvirtą struktūrą. Basmati bei Jasmin ryžiai irgi plovui tinka, tik su jais darant vandens reikia pilti kiek mažiau. O jeigu gaunasi ryžių košė, vadinasi naudojate per daug vandens arba gal neperplaunate ryžių? Neperplovus jie irgi liks lipnesni ATSAKYTI
Mom
2017-10-31 10:32
Geriausi ryžiai basmati arba jasmin, niekada neapsiriksit. Dedu dar pomidorų iš skardinės ar šviežių, ar pomidorų pastos. Cukinijų, aguročio,paprikos - ką turit iš daržovių šaldytuve. Bandžiau net bulves, o ką ir nieko. ATSAKYTI
laima.
2017-09-27 19:53
Parasykite prasau kokius ryzius perkate plovui. ATSAKYTI
Jūrate
2017-10-16 22:27
Skaniausias plovas būna su ilgagrūdžiais ryžiais, nes jie biresni :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis