Kruopų ir aguonėlių pyragas

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Kruopų ir aguonėlių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g aguonų
1 l pieno
4 kiaušiniai
1 citrina
2 šaukštai cukraus
150 g kruopų (manų arba kukurūzų)
vanilinio cukraus
cukraus pudros
450 g miltų
300 g sviesto
150 g cukraus pudros
1 kiaušinis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sukapoti su miltais, cukrumi, įmušti kiaušinį, įberti žiupsnelį druskos, greit išminkyti ir įdėti į šaldytuvą. Užvirinti pieną, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir, nuolat maišant, kruopas. Į šiek tiek ataušintą tešlą įmesti nuluptą ir kubeliais supjaustytą citriną. Atskirti baltymus nuo trynių. Trynius išmaišyti su 2 šaukštais vandens, supilti į tešlą, įberti švarias, sausas aguonas. Baigiant supilti standžiai išplaktus baltymus. Išmaišyti tešlą iš šaldytuvo, nedidelę jos dalį palikti, likusią iškočioti, sudėti ant skardos, ant viršaus - įdaro sluoksnį. Ant viršaus sudėti atidėtą tešlą, galima suformuoti kokią nors gėlę. Kepti 45 min. Šiltą kepinį galima pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital