Kremiška vištienos ir bulvių sriuba

AUTORIUS:
Angelė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vištienos ir bulvių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Rudeniška, soti ir sušildanti sriuba su vištiena ir bulvėmis, gardinti galima kreminiu ar lydytu sūreliu ar net tiesiog grietinėle. Rudeniška, soti ir sušildanti sriuba su vištiena ir bulvėmis, gardinti galima kreminiu ar lydytu sūreliu ar net tiesiog grietinėle. Angelė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos ketvirčių (ar 4 kumpelių)
4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (nedidelių)
100 gramų kreminio sūrio (ar lydyto sūrelio, kambario temperatūros)
2 vienetai lauro lapų
1 vienetas svogūnų
1 sauja petražolių
20 gramų sviesto
0.5 šaukštelio druskos
4 vienetai pipirų (žirneliais)
1/4 šaukštelio malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplauti, ketvirčius perpjauti perpus, sudėti į puodą ir užpilti 2 - 3 litrais šalto vandens. Užkaisti, kai užvirs, nugraibyti putas. Kai putų nebesusidarys, dėti pipirus, lauro lapus, visą nuluptą svogūną. Kaitrą sumažinti iki minimalios, uždengti dangčiu ir virti apie 30 - 40 minučių, kol visiškai išvirs vištiena. Išvirus vištienai, išimti svogūną.
2.
Morkas ir bulves nuskusti. Morkas sutarkuoti, o bulves supjaustyti kubeliais.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, jame pakepinti morkas, kol šiek tiek susileis.
4.
Morkas ir bulves sudėti į puodą su sultiniu ir vištiena. Pagardinti druska, muskatu. Virti apie 20 minučių.
5.
Sudėti kreminį sūrelį, išmaišyti, kol ištirps. Suberti kapotas petražoles. Ir viskas - skanaus!
Patarimai:
Jeigu kreminis ar lydytas sūrelis iš šaldytuvo, geriausia jį įdėti į didesnį indelį, įpilti šiek tiek karštos sriubos ir išmaišyti, tik tuomet pilti į puodą, kad jo nesutrauktų.
AUTORIUS: Angelė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Edgaras
2020-09-20 21:55
Tobulai !! Ačiū ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital