Kremiška lazanija su vištiena ir pievagrybiais - tirpsta burnoje!

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Lazanija su vištiena ir pievagrybiais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio. Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio. Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų maltos vištienos (arba kalakutienos)
10 vienetų lazanijos lakštų (apytikriai)
200 gramų fermentinio sūrio
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
50 gramų špinatų (nebūtina)
2 šaukštai aliejaus (+šiek tiek formai patepti)
Baltam padažui:
300 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų (su nedideliais kaupukais)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba provanso žolelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus, kepinti, pamaišant, kol suminkštės. Tuomet sudėti maltą vištieną, pakepinti, nuolat maišant ir suardant mentele stambesnius gabalėlius, kol vištiena iškepts. Tuomet sudėti pievagrybius ir kepinti, maišant, kol pievagrybiai susileis ir dalis skysčio nugaruos. Sudėti špinatus ir išmaišyti. Nukelti nuo kaitros.
3.
Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą. Suberti miltus, pamaišant kepinti 1-2 min iki miltai apkeps ir susiformuos tiršta "košelė". Dalimis pilti pieną kaskart labai gerai išmaišant (patogiausia šluotele), jog neliktų gumuliukų. Tada berti džiovintą raudonėlį ir dar pakaitinti ant vidutinės ugnies, kad padažas šiek tiek sutirštėtų, taptų kremiškas. Pagardinti druska ir pipirais.
4.
2-3 šaukštus balto padažo atsidėti, o likusį sumaišyti su vištiena bei pievagrybiais.
5.
Sūrį stambiai sutarkuoti. Trečdalį atsidėti lazanijos viršui.
6.
Kepimo indo dugną patepti trupučiu aliejaus arba sviesto, plonu sluoksniu paskleisti atsidėtą padažą. Dėti sluoksnį makaronų, ant jų paskleisti padažo nepaliekant sausų kraštelių. Pabarstyti sūrio. Ant viršaus dėti makaronų, vėl vištienos padažo. Taip sluoksniuoti iki baigsis ingredientai. Viršutinis sluoksnis turėtų būti padažo - juo atidžiai aptepti lazanijos lakštus, jog neliktų sausų vietų.
7.
Kepimo formą uždengti dangčiu arba folija.
8.
Lazaniją dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių. Tada nuimti foliją, užbarstyti likusį tarkuotą sūrį, orkaitės temperatūrą padidinti iki 220 laipsnių ir pakepti dar apie 10-15 minučių iki sūris ištirps bei šiek tiek apskrus.
9.
Iškepusią lazaniją išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių pastovėti, kad sutvirtėtų.
Patarimai:
Naudojau ovalią, maždaug 25 cm ilgio ir 15 cm pločio formą, todėl makaronus aplaužiau, bet puikiai tiks ir stačiakampė panašių matmenų ar net kvadratinė 20*20 cm formą.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Jurgita
2020-02-12 14:52
o makaronų lakštus reikia išvirti prieš dedant į kepimo skardą? ATSAKYTI
Agnė
2020-02-13 09:01
Nereikia, jie suminkštės nuo padažo kepant :) Tik svarbu juos gerai aptepti, kad neliktų sausų makaronų lakštų vietų. ATSAKYTI
Violeta
2020-02-08 13:47
Kalba eina apie lazanijos lakštus, o recepte rašoma apie makaronus. Tai vis dėlto, kaip is tikro yra? ATSAKYTI
Airinė
2020-02-10 09:27
Lazanijos lakštai ir yra makaronai (makaronų rūšis, kaip sraigteliai ir kt.) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital