Kremiška lazanija su vištiena ir pievagrybiais - tirpsta burnoje!

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Lazanija su vištiena ir pievagrybiais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio. Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio. Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų vištienos faršo
250 gramų lazanijos lakštų (maždaug pusės standartinio pakelio)
200 gramų fermentinio sūrio
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
50 gramų špinatų
2 šaukštai aliejaus
Baltam padažui:
200 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus, kepinti, pamaišant, kol suminkštės. Tuomet sudėti vištienos faršą, pakepinti, nuolat maišant ir suardant mentele stambesnius gabalėlius, kol vištiena iškepts. Tuomet sudėti pievagrybius ir kepinti, maišant, kol pievagrybiai susileis ir dalis skysčio nugaruos. Sudėti špinatus ir išmaišyti. Nukelti nuo kaitros.
3.
Kitoje keptuvėje ar prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Suberti miltus, pamaišant kepinti, kol miltai apkeps ir susiformuos tiršta "košelė". Dalimis pilti pieną, nuolat maišant, kol padažas bus vientisos tekstūros ir padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais.
4.
Baltą padažą išmaišyti su vištienos ir pievagrybių padažu.
5.
Sūrį stambiai sutarkuoti. Pusę atidėti viršui.
6.
Į kepimo formos dugną dėti sluoksnį makaronų, paskleisti padažo. Pabarstyti sūrio. Ant viršaus dėti makaronų, vėl vištienos padažo. Taip sluoksniuoti kitus sluoksnius. Viršutinis sluoksnis turėtų būti - truputis padažo ir likusį sūrį.
7.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 minučių. Iškepusį išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių pastovėti, prieš pjaustant. Galima papuošti špinatais.
Patarimai:
Naudojau ovalią, maždaug 25 cm ilgio ir 15 cm pločio formą, todėl makaronus aplaužiau, bet puikiai tiks ir stačiakampė panašių matmenų ar net kvadratinė 20*20 cm formą.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Jurgita
2020-02-12 14:52
o makaronų lakštus reikia išvirti prieš dedant į kepimo skardą? ATSAKYTI
Agnė
2020-02-13 09:01
Nereikia, jie suminkštės nuo padažo kepant :) Tik svarbu juos gerai aptepti, kad neliktų sausų makaronų lakštų vietų. ATSAKYTI
Violeta
2020-02-08 13:47
Kalba eina apie lazanijos lakštus, o recepte rašoma apie makaronus. Tai vis dėlto, kaip is tikro yra? ATSAKYTI
Airinė
2020-02-10 09:27
Lazanijos lakštai ir yra makaronai (makaronų rūšis, kaip sraigteliai ir kt.) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital