Autorius apie receptą:
Rekomenduoju išmėginti.
Rekomenduoju išmėginti.
Odeta Morozienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras
vandens
(arba pagal poreikį)
500 gramų
cukraus
1 šaukštelis
citrinos rūgšties
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
pagal poreikį
kriaušių
(nuluptų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kriaušes nulupti ir supjaustyti į 3-4 dalis, dėti į puodą, užpilti vandeniu taip, kad apsemtų visas kriaušes (jei reikia, pilti daugiau vandens), užvirti, dėti 3 šaukštelius citrinos rūgšties. Kai užvirs, padėti šaltai, kad visiškai atvėstų.
2.
Vandeniui atvėsus, sudėti kriaušes, palikti vėsioje vietoje parai (kriaušės turi būti apsemtos).
3.
Praėjus šiam laikui, kriaušes išimti iš vandens, o likusį vandenį užvirinti, berti cukrų ir virti, kol užvirs ir cukrus ištirps, tuomet berti vanilinį cukrų, sudėti kriaušes ir nuo užvirimo virti dar 10 minučių, vis nugriebiant atsiradusias putas.
4.
Virti reikia, kol kriaušės pasidaro skaidrios, bet turi būti tvirtos.
5.
Išjungti kaitrą, kiraušes sudėti į stiklainius ir užsukti.