1.
Stačiakampę standartinę orkaitės kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pieštuku nubrėžkite tris 18 cm dydžio apskritimus.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
3.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles, cinamoną ir imbierą.
4.
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki purumo (užtruks apie 5-8 min.). Įplakite aliejų ir vanilės ekstraktą. Mentele įmaišykite miltų-kokosų drožlių mišinį.
5.
Įmaišykite tarkuotas morkas ir karijų riešutus.
6.
Suverskite tešlą ant apskritimų ir mentele palyginkite į šonus, šiek tiek užeinant už apskritimų ribų. Kepkite apie 20-25 min. Ar iškepė, tikrinkite ties biskvito viduriu keliose vietose įsmeigdami medinį pagaliuką – jis turi likti sausas.
7.
Atvėsinkite, apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu išpjaukite tris 18 cm dydžio apskritimus.
8.
Kremui sumaišykite šaltą maskarponę, šaltą grietinėlę ir cukraus pudrą, kol masė taps vientisa.
9.
Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu, kol sutirštės. Neperplakite, kremas turi būti tolygios ir tvirtos konsistencijos, bet nepagelsti, neįgyti sviesto skonio.
10.
Baigiant plakti supilkite vanilės ekstraktą ir apelsino sultis.
11.
Įmaišykite kepintas ir nekepintas kokosų drožles.
12.
Tortas surinktas tiesiog lėkštėje, bet galite naudoti ir konditerinį žiedą ar atsegamą torto formą. Tokiu atveju nepamirškite pasilikti šiek tiek kremo ir torto šonus aptepkite kitą dieną.
13.
Ant lėkštės dėkite biskvitą ir šepetėliu šiek tiek aptepti jį apelsinų sultimis. Paskirstykite trečdalį kremo. Dėkite antrąjį biskvitą, suvilgykite sultimis ir aptepkite antruoju trečdaliu kremo. Galiausiai uždėkite paskutinį biskvitą, sudrėkinkite sultimis ir kremu aptepkite torto viršų bei šonus.
14.
Palaikykite šaldytuve bent 8-12 val. ar ilgiau.
15.
Tortą apibarstykite kokosų drožlėmis ir smulkintais riešutais. Torto kraštą aplipdykite kokosų riekelėmis ir stambiais smulkintais riešutais. Papuoškite marcipano morkytėmis.
16.
Sumaišykite marcipano masę su oranžiniais dažais arba prieš tai iki oranžinės spalvos sumaišytais geltonais ir raudonais dažais (oranžinei spalvai išgauti raudonų prireiks daug mažiau nei geltonų). Išminkykite iki vientisos masės.
17.
Sumaišykite žaliai spalvai marcipano masę su žaliais dažais ir išminkykite, kol spalva taps vientisa.
18.
Rankomis sufomuokite nedideles morkytes. Lapelius formuokite iš dviejų plonų pusiau perlenktų juostelių – padarysite 4 lapelius. Dantų krapštuku ant morkyčių padarykite švelnius įdubimus.