Klasikiniai varškėčiai

AUTORIUS:
Irena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 264)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 264)
Klasikiniai varškėčiai
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g varškės,  
2 kiaušiniai,  
100-200 g kvietinių miltų, 
4 šaukštai cukraus,
Truputį druskos,
Truputį aliejaus.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškė gerai ištrinama. Į ištrintą varškę įmušami kiaušiniai, suberiamas cukrus, suberiami miltai, druska ir masė mediniu šaukštu gerai išsukama. Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, tačiau įmanoma paimti rankomis (tikslus miltų kiekis gali truputi skirtis nuo recepte nurodyto, nes varškė būna skirtingo drėgnumo). Ant miltais pabarstytos lentos dedama po šaukštą tešlos, daromi apvalūs paplotėliai, apvoliojami miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami. Kepkite ant nedidelės ugnies. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų— truputį kepimo miltelių. Jei nemėgstate saldžiai, į tešlą galite cukraus ir nedėti. Labai skanu patiekti - su uogiene ir/ar grietine.
AUTORIUS: Irena
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (16)
Dovile
2019-10-18 22:19
Omg, nesitikėjau ir as kad iš tokio paprasto receptuko gausis! Visad kai gamindavau vis neišeidavo arba pamirsdavau kaip tiksliai gaminau kai išeidavo ATSAKYTI
Liepa
2019-10-11 19:43
Be pieno nič nieko nesigauna, taigi rekomenduoju dėti pieną:) ATSAKYTI
Jolanta
2019-09-07 11:37
Kiek tiksliai dedat miltų? :) ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:15
Varškėčiams miltų visada žiūrėkite pagal tešlą, nes labai priklausys nuo varškės drėgnumo bei nuo naudojamų kiaušinių dydžio. Dėkite tiek, kad tešla labai neliptų prie rankų (truputėlį lipni būti gali, formuokite drėgnomis rankomis po to), bet ir jokiu būdu nesigautų kieta. Tada varškėtukai pavyks minkšti, purūs, o padauginus miltų gausis kieti. ATSAKYTI
Renata
2019-06-05 14:25
Patys skaniausi varškėčiai, jei darau, tai tik pagal šitą receptą! Ačiū :) ATSAKYTI
Dovile
2019-09-14 08:31
O kokia imat varške - biria ar ne? ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:14
Geriau imkite biresnę, iš maišelių, tada reikės mažiau miltų ir varškėčiai pavyks minkštesni ATSAKYTI
Varškėtis
2019-01-19 09:54
Šiaip tai labai skanūs, bet cukraus galima ir nedet skanu ir be jo. ATSAKYTI
Žertvydė
2018-10-30 17:22
Paprasta ir skanu ATSAKYTI
Zosė
2018-07-14 10:30
Aciu už receptus ATSAKYTI
Živilė
2018-07-01 14:29
Tikrai labai skanūs! ATSAKYTI
Aiza
2018-04-10 10:43
Labai skanūs, ką tik išsikepiau, rekomenduoju ATSAKYTI
Erika
2018-03-27 18:06
Labai geras receptas! Skaniausias koki esu valgiusi ATSAKYTI
lora
2017-03-18 22:10
Labai teisingas receptas. ATSAKYTI
diana
2012-10-25 15:10
Klasikinis teisingas receptas, tik aš rankas po šaltu vandeniu pakišu, taip lengviau juos suformuoti. Ir kepkit ant mažos ugnies, dar dangčiu uždenkit, kitaip vidus bus pusžalis. Skanaus :) ATSAKYTI
Daiva
2019-09-28 14:49
aciu uz patarima rankas pakisti po saltu vandeniu. labai padejo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital