Kiniški ryžiai su kiaušiniu ir žirneliais

AUTORIUS:
Heidi
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Kepti ryžiai su kiaušiniu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kinų restoranuose labai mėgstu užsisakyti keptų ryžių su kiaušiniais ir žirneliais, o pagal šį receptą jų galima pasigaminti ir namuose! Kinų restoranuose labai mėgstu užsisakyti keptų ryžių su kiaušiniais ir žirneliais, o pagal šį receptą jų galima pasigaminti ir namuose! Heidi
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė ryžių (geriau ilgagrūdžių)
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai sojos padažo
1 sauja šaldytų žirnelių
0.5 vieneto raudonosios paprikos (galima ir nedėti)
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius kelis kartus perplauti, kol nuo jų bėgs ne balkšvas, o skaidrus vanduo. Tuomet sudėti į puodą, užpilti maždaug 1.7 stiklinės vandens (t.y. bevik dvigubai negu ryžių), užvirinti, o tada uždengti dangčiu, ugnį sumažinti iki minimalios ir virti 15 minučių nuo užvirimo. Tada ugnį išjungti, bet puodo neatidengti ir leisti ryžiams pastovėti dar 10 minučių. Tada atidenkite ir dar pakedenkite ryžius šakute, kad būtų puresni, biresni.
2.
Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus ir apkepinti smulkintą česnaką. Sudėti kubeliais pjaustytą papriką ir irgi apkepinti. Tada išimti į atskirą lėkštutę ar sudėti tiesiai į ryžius.
3.
Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti iki didesnės kaitros, įmušti kiaušinius, mentele pradurti trynius ir palikti maždaug minutę apkepti. Mentele pamaišyti, kad kiaušiniai "iširtų" iš vientiso kepinio į trupinius, dar truputį pakepinti ir vėl pamaišyt išardant. Tada suberti ryžius, išmaišyti, kad jie apsiveltų kiaušiniais, suberti žirnelius, supilti sojos padažą, išmaišyti ir viskas!
AUTORIUS: Heidi
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
idylia
2014-06-01 09:11
Labai geras receptas! Zemai lenkiuosi ;) p.s. as taip pat dariau be svoguno laisku ir tikrai labai apsidziaugiau. aciu! ATSAKYTI
Mr.i love chinese food
2012-07-23 10:38
man tai buvo skanu ir labai tinka su saldziarugziu padazu ATSAKYTI
Zivile
2010-08-03 19:03
Super ! As dar tigriniu kreveciu lukstentu kepinant pridejau, niam niam ! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis