Kijevo kotletai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kijevo kotletai
Kijevo kotletai
Kijevo kotletai
Kijevo kotletai
Autorius apie receptą: Tikriausiai ilgiau reikėjo prisiruošti išdrįsti gaminti šį patiekalą, nei kad gaminimas užtruko. Tiesa, esu gaminusi Kijevo kotletą iš maltos vištienos. O dabar labiau Tikriausiai ilgiau reikėjo prisiruošti išdrįsti gaminti šį patiekalą, nei kad gaminimas užtruko. Tiesa, esu gaminusi Kijevo kotletą iš maltos vištienos. O dabar labiau norėjosi (tiksliau labai prašė to vyresnioji), kad pagaminčiau tikrąjį Kijevo kotletą iš vištienos krūtinėlės su gražiai ištirpusiu sviestuku. Taigi nieko nelaukus, kibome į darbus ir rezultatas išties nenuvylė. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai vištienos krūtinėlės
100 gramų sviesto (minkšto)
1 pundelis žalumynų (smulkintų krapų, petražolių)
1 šaukštelis persilado prieskonių
1 šaukštelis prieskonių vištienai
1 skiltelė česnako (smulkintos)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis citrinos sulčių
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai maltų džiūvėsėlių
4 šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustome pjausniais. Išmušame virtuviniu plaktuku tarp maistinės plėvelės, kad vištienos krūtinėlė neplyštų. Pabarstome druska, pipirais, persilado ir vištienos prieskoniais.
2.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su smulkintais žalumynais, česnaku, šlakeliu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos. Sviestą dedame ant maistinės plėvelės, suvyniojame į ritinėlį ir dedame į šaldymo kamerą, kol šis sutvirtės.
3.
Ant vištienos gabalėlio dedame po gabalėlį sviesto. Gražiai suvyniojame, kad neliktų tarpelių ir kepant kotletą, sviestas neišbėgtų.
4.
Kiaušinius išplakame su žiupsniu druskos ir juodųjų pipirų. Į vieną dubenį beriame miltus, į kitą dubenį džiūvėsius.
5.
Suformuotus Kijevo kotletus apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsiuose. Taip kartojame – faneruojame kiekvieną kotletą 2 kartus.
6.
Jei norisi, galima įdėti 10 - 20 min į šaldymo kamerą, kad kotletai sutvirtėtų, taip bus šiek tiek lengviau juos iškepti.
7.
Keptuvėje Kijevo kotletus kepame su trupučiu aliejaus, kol šie gražiai apskrus. Sudedame į kepimo indą ir dedame pabaigti kepti į įkaitintą iki 180 C laipsnių orkaitę 20 min. Jeigu jau taip atsitiko, kad kepant sviestas visgi išbėgo, prieš baigiant kepti, į kepimo indą įmeskite po kelis lapelius šalavijo. Ir dar kvapnesniu sviestu apšlakstykite Kijevo kotletus.
8.
Mes valgėme su bulvių koše ir daržovių salotomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital