Kibinai su kiauliena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kibinai su kiauliena
Autorius apie receptą: Kibinai ir visi kiti miltiniai patiekalai, kur reikia lipdyti, kočioti, įdaryti nėra stiprioji mano pusė. Tiesiog jie man nepavyksta gražiai ir skaniai. Na šiais kibinais man Kibinai ir visi kiti miltiniai patiekalai, kur reikia lipdyti, kočioti, įdaryti nėra stiprioji mano pusė. Tiesiog jie man nepavyksta gražiai ir skaniai. Na šiais kibinais man norisi pasigrožėti. Tai kone pirmas vykęs kartas. Todėl ir receptu, ir nuotraukomis dalinuosi su Jumis. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepsite 8 – 10 kibinų. Receptą radau kulinarinėje knygoje Beata Nicholson „Beatos virtuvė: kepinių knyga“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
150 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų kiaulienos sprandinės
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal poreikį sviesto (ar aliejaus)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Gaminame tešlą. Miltus kartu su druska suberiame į dubenį. Šaltą sviestą tarkuojame vis padažant į miltus. Pirštais įtrinkite sviestą į miltų masę, kad išeitų trupiniai ir neliktų sviesto drožlių.
2.
Kiaušinį sumaišykite su grietine ir įpilkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite. Ranką suspauskite ir pora kartų paminkykite. Dėkite 1 val į šaldytuvą.
3.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo. 20 min reikia jai pastovėti kambario temperatūroje. Užteks laiko, kol ruošite įdarą.
4.
Gaminame įdarą. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar sviesto, kad svogūnas suminkštėtų.
5.
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais - sukapokite. Įberkite druskos, pipirų, lauro lapų. Sudėkite grietinę ir masę gerai išmaišykite.
6.
Formuojame kibinus. Tešlą padalinkite į 8 – 10 vienodų gabalėlių. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite. Jeigu tešla labai minkšta ir limpanti, šiek tiek pabarstykite miltais. Ant iškočioto tešlos gabalėlio dėkite šaukštą įdaro. Suimkite kraštus iš šonų, pakelkite į viršų lyg norėdami paslėpti įdarą ir gražiai užlankstykite kraštus. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
7.
Kiaušinį išplakite su žiupsniu druskos. Šiuo plakiniu patepkite kibinus.
8.
Kepame 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 30 min.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ingrida
2023-09-10 17:32
sveiki, ačiū, puikus receptas, reomenduoju:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital