Kiaulienos šiupinys Užgavėnėms

AUTORIUS:
Mindaugas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Kiaulienos šiupinys Užgavėnėms
Autorius apie receptą: Kaip matyti iš rašytinių šaltinių, tai pats senoviškiausias Užgavėnių patiekalas. Jis gaminamas pridedant perlinių kruopų, bet aš jokių kruopų nemėgstu, tad gaminau Kaip matyti iš rašytinių šaltinių, tai pats senoviškiausias Užgavėnių patiekalas. Jis gaminamas pridedant perlinių kruopų, bet aš jokių kruopų nemėgstu, tad gaminau pagal savo norus. Bet dėjau miltų. (...daugiau) Mindaugas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas kiaulienos šoninės (be kaulo)
6 vienetai bulvių
1 stiklinė konservuotų pupelių (ar apvirtų)
1 stiklinė šaldytų žirnelių
1 vienetas morkų (didelės)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.5 vieneto salierų stiebų
1 galva svogūnų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas grietinės (35 proc. riebumo)
1 pundelis petražolių (smulkintų)
1 šakelė krapų (smulkintos)
3 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
3 žiupsneliai maltos kalendros
3 žiupsneliai džiovintų bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuplautą pusriebę mėsą supjaustyti kaip šašlykams, suberti prieskonius, išmaišyti ir palikti pasimarinuoti.
2.
Aš į sausą keptuvę sudėti mėsą su susidariusi skysčiu. Troškinti ant mažos ugnies vis pavartant, uždengus, apie pusvalandį, kol suminkštės. Kai skysčio jau sumažėja, matosi išsiskyrę riebalai, jų perteklių nupilti, o ant mėsos, vis maišant, suberti miltus, apkepti.
3.
Apkeptą mėsą sudėti į puodą, kuriame bus gaminamas šiupinys.
4.
Nedideliais gabalėliais supjaustyti svogūną, salierą, papriką, česnaką.
5.
Ant nusipiltų riebalų pakepinti smulkintas daržoves: svogūną, salierą, papriką, česnaką. Sudėti į puodą, ant mėsos.
6.
Nuskusti ir supjaustyti gabalėliais bulves ir morką.
7.
Puodą su mėsa ir daržovėmis užstatyti ant ugnies, įpilti vandens apie 1 l. Kai užvirs, sudėti bulves ir morką. Suberti šaldytus žirnelius. Virti apie 15 - 20 min.
8.
Konservuotas pupeles perplauti, sudėti į šiupinį vėliausiai, sudėti žalumynus, jei reikia, dar druskos ir prieskonių.
9.
Galima viralo skystyje ištirpinti apie 1 šaukštą riebios grietinės ir supilti į šiupinį. Į storumą!
AUTORIUS: Mindaugas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital