Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
700 gramų kiaulienos,
3 svogūnai,
2 stiklinės vandens,
4 šaukštai acto,
1 šaukštas druskos,
Įvairių mėsos prieskonių pagal skonį
Truputį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.
Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.
Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.
Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.