Kiaulienos karka su troškintais kopūstais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kiaulienos karka su troškintais kopūstais
Autorius apie receptą: Senovėje prieš pat Kalėdas skersdavo kiaulę, kaip auką dievams, prašydami sveikų gyvulių ir gero derliaus ateinančiais metais, tad per Kalėdas buvo įprastą valgyti Senovėje prieš pat Kalėdas skersdavo kiaulę, kaip auką dievams, prašydami sveikų gyvulių ir gero derliaus ateinančiais metais, tad per Kalėdas buvo įprastą valgyti kiaulieną. Pagrindinis stalo atributas buvo virta kiaulės galva, kurią išpuošdavo uogomis ir visžalių augalų šakomis. Žemaitijoje valgė šiupinį iš kurio vidurio kyšojo kiaulės uodega, o aš Kalėdoms paruošiau kiaulės karką. Receptą radau "Gera virtuvė" tinklaraštyje . (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas kiaulienos karkos
350 mililitrų nealkoholinio alaus (šviesaus)
250 mililitrų vandens (verdančio)
pagal poreikį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovintas rozmarinas
pagal skonį džiovintų čiobrelių
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį maltos raudonosios paprikos
Garnyrui:
1 kilogramas raugintų kopūstų
3 vienetai morkų
200 gramų rūkytos šoninės
2 vienetai svogūnų
4 šaukštai pomidorų pastos
4 šaukštai baltojo vyno acto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos karką nuplauname ir įtriname prieskoniais, tada suvyniojame į maisto plėvelę ir paliekame pasimarinuoti per naktį šaldytuve.
2.
Prieš kepant, apiberiame karką druska ir leidžiame šiek tiek pabūti kambario temperatūroje - maždaug valandą ar dvi.
3.
Dedame karką į kepimo rankovę, įpilame 250 ml alaus ir tiek pat verdančio vandens, sandariai užrišame.
4.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 val. Likus maždaug 10 min iki kepimo pabaigos išimame mėsą iš kepimo rankovės, apipilame likusiu alumi ir baigiame kepti įjungę grilio funkciją.
5.
Garnyrui supjaustome nedideliais gabalėliais svogūną, šoninę supjaustome kubeliais. Morkas stambiai sutarkuojame.
6.
Šoninę pakepiname keptuvėje. Kai šoninė apskrus ir išskirs riebalus, į keptuvę beriame susmulkintus svogūnus, kepame apie 3 min. Tada į keptuvę beriame sutarkuotas morkas, kepame dar keletą minučių. Sudėkite į keptuvę raugintus kopūstus, pomidorų pastą, supilkite baltojo vyno actą, berkite druską ir pipirus. Išmaišykite, įpilkite šiek tiek vandens, kad vos apsemtų kopūstus ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę ir troškinkite viską apie 30 min.
7.
Patiekite su kepta kiaulienos karka.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital