Keptų paprikų ir baklažanų padažas

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Keptų paprikų ir baklažanų padažas
Autorius apie receptą: Idealiai tiks tiems, kurie nori kokybiškai suvartoti rudens derliaus vaisius. Padažas pasitarnaus daugelio patiekalų gardinime! Idealiai tiks tiems, kurie nori kokybiškai suvartoti rudens derliaus vaisius. Padažas pasitarnaus daugelio patiekalų gardinime! Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 kilogramo paprikos
0.5 kilogramo baklažanų
1 stiklinė alyvuogių aliejaus (apytikriai)
8 skiltelės česnako (susmulkintų)
3 šaukštai acto 9%
pagal poreikį džiovinti aitrieji pipirai (smulkintų, nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį baziliko (lapelių, papuošimui, nebūtina)
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite kotelius ir sėklas.
2.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite paprikas perpjautomis puselėmis į apačią. Apšlakstykite aliejumi.
3.
Baklažaną perpjaukite išilgai, subraižykite peiliu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kitą kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Skardą su paprikomis dėkite į viršutinį orkaitės lygį, o su baklažanais - į vidurinį lygį.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, daržoves vis pavartant, apie 15 - 20 minučių, kol jos gerai iškeps iš visų pusių. Jei baklažanas iškeps pirmas, ištraukite jį ir leiskite atvėsti.
6.
Išimkite iškepusias paprikas, sudėkite į dubenį, šiek tiek pašlakstykite vandeniu ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Paprikos po truputį atvės, o jų odelė lengvai lupsis.
7.
Šaukštu išimkite baklažano minkštimą. Išmeskite stambiausias sėklas.
8.
Sudėkite baklažaną, susmulkintas česnako skilteles ir 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus į dubenį ir smulkintuvu keletą kartų pasmulkinkite bei pamaišykite, bet nepaverskite visko koše.
9.
Kai paprikos atvės, nulupkite jas. Sudėkite į kitą dubenį ir smulkintuvu sutrinkite iki gana rupios konsistencijos masės.
10.
Sumaišykite paprikų masę su baklažanų ir česnaku mase, pagardinkite druska, pipirais, actu. Jei norite, pabarstykite džiovinta susmulkinta aitriąja paprika (aš barsčiau). Viską sumaišykite.
11.
Supilkite padažą į indą, paviršių išlyginkite mentele. Galite papuošti baziliko lapeliais.
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Egle
2022-09-12 12:13
Ar ilgai ta padažą galima laikyti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital