Kepti lipnūs ryžiai sojos padaže su grybais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kepti lipnūs ryžiai sojos padaže su grybais
Kepti lipnūs ryžiai sojos padaže su grybais
Kepti lipnūs ryžiai sojos padaže su grybais
Autorius apie receptą: Nerealūs ryžiai, svarbu įgusti jų nepervirti. Pavyksta ir birūs, ir tuo pačiu maloniai lipnūs! Itin tinka kaip garnyras su įvairiais patiekalais. Puikus būdas sunaudoti Nerealūs ryžiai, svarbu įgusti jų nepervirti. Pavyksta ir birūs, ir tuo pačiu maloniai lipnūs! Itin tinka kaip garnyras su įvairiais patiekalais. Puikus būdas sunaudoti turimus virtus ryžius, bet taip skanu, kad dėl šio patiekalo verta išsivirti specialiai. (...daugiau) Aušra, Skaniai sveikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Padažui:
3 šaukštai sojos padažo (tamsaus)
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštelis augalinio aliejaus
1 šaukštelis austrių padažo (nebūtina)
0.5 šaukštelio rudojo cukraus
Ryžiams:
3 stiklinės ryžių (virtų, naudojau apvaliuosius, tinka ir trumpagrūdžiai)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
1 sauja šitaki grybų
1 šaukštelis ryžių acto
1 žiupsnis druskos (arba pagal skonį)
pagal skonį svogūnų laiškų
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Padažui į prikaistuvį pilti sojų padažą, ryžių actą, berti cukrų, pilti aliejų, austrių padažą ir kaitinti ant silpnos kaitros nuolat maišant konditerine šluotele arba šaukšteliu iki cukrus ištirps.
2.
Paruoštą padažą atidėti atvėsti.
3.
Grybus supjaustyti griežinėliais, svogūnus susmulkinti.
4.
Į gilią keptuvę (naudojau wok) pilti aliejų, įkaitinti, suberti grybus, smulkintus svogūnus ir kepti, kol svogūnai taps skaidrūs, o grybai suminkštės. Perkelti į lėkštę.
5.
Į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti šakute, pilti ryžių actą, berti druską, dar kartą paplakti.
6.
Paruoštą masę pilti į keptuvę, kepti apie 1 min., nuolat maišant, tuomet perkelti į lėkštę.
7.
Į keptuvę vėl pilti šiek tiek aliejaus ir suberti virtus ryžius. Maišant kepti, kol ryžiai sušils. Tuomet supilti paruoštą padažą, sudėti kiaušinių masę, keptas daržoves ir maišyti tol, kol viskas gerai susimaišys tarpusavyje.
8.
Pabaigoje suberti smulkintus svogūnų laiškus, išmaišyti ir nukelti nuo kaitros, tiekti ir skanauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital