Kepta višta su citrina ir česnaku

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kepta višta su citrina ir česnaku
Autorius apie receptą: Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą išlieka itin sultinga. Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus Receptas labai paprastas, bet yra viena nedidelė paslaptis, kodėl vištiena, kepama pagal šį receptą išlieka itin sultinga. Dažniausiai visus prieskonius ar marinatus įtriname ant vištos odelės ir prieš kepimą vištieną reikia pamarinuoti bent kelias valandas ar, geriausia, žinoma, pernakt, kad visi skoniai kuo geriau įsigertų. Tačiau prieskonius ištepant po vištos odele galima drąsiai kepti iškart (be jokio marinavimo!), nes iškepusi vištiena yra ne tik minkšta, bet ir be galo aromatinga. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo vištos
1 vienetas citrinų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus (tyro)
2 šaukštai sviesto (kambario temperatūros)
4 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio druskos
1.5 šaukštelio džiovintas rozmarinas
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto kumino
1/3 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba maltų čili pipirų)
Papildomai:
3 žiupsniai maltų juodųjų pipirų (pabarstymui)
šiek tiek druskos (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išspaudžiame citrinos sultis, neišmetame išspaustų citrinos puselių.
2.
Nulupame česnako skilteles ir sutriname česnako spaustuku. Sutrintą česnaką sumaišome su druska, citrinos sultimis, kuminu, rozmarinu, kajeno (arba čili pipiro milteliais), paprikos milteliais ir aliejumi. Mišinį atidedame į šalį.
3.
Vištą padedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Vištos krūtinėlė turėtų būti viršuje. Atsargiai atskiriame vištos odelę nuo krūtinėlės, taip pat ir nuo kulšelių, stengiamės nesuplėšyti odelės. Vištos vidurį pabarstome šiek tiek druskos ir juodaisiais pipirais. Arbatiniu šaukšteliu supilame prieskonių mišinį po vištos odele (po krūtinėle ir šlaunelėmis). Pasiliekame 2 šaukštus prieskonių mišinio. Sviestą įtriname po krūtinėle ir šlaunelių odele. Likusiais 2 šaukštais prieskonių mišinio įtriname visą vištą. Citrinos puseles įdedame į vištos vidų. Vištos kojeles surišame stipriu siūlu.
4.
Vištą kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Po to aplaistome susidariusiu skysčiu, uždengiame folija ir kepame dar 40 min. Tada nuimame foliją, aplaistome susidariusiu skysčiu ir kepame 20 min. Iškepusią vištą išimame iš orkaitės ir paliekame kepimo inde 15-ai minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital