Mėsos ir bulvių apkepas su sūriu

AUTORIUS:
Ligita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 92)
Porcijų skaičius: 4
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 92)
Mėsos ir bulvių apkepas su sūriu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Produktų kiekis šiame recepte priklauso nuo kepimo indo dydžio - galite jį koreguoti pagal save. Produktų kiekis šiame recepte priklauso nuo kepimo indo dydžio - galite jį koreguoti pagal save. Ligita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų mėsos (tinka kiauliena, jautiena)
3 vienetai svogūnų (didesnių arba 4 mažesnių)
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių)
200 gramų majonezo
200 gramų fermentinio sūrio (arba čederio, mocarelos, tarkuoto)
100 gramų pomidorų padažo (nebūtina)
3 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį prieskonių mėsai
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Mėsą supjaustyti 1-1.5 cm storio gabaliukais. Pabarstyti prieskoniais mėsai.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti mėsą ir apkepti iš kiekvienos pusės po 1 minutę.
3.
Sudėti apkeptą mėsą į kepimo formos dugną. Dugnas turėtų būti visiškai padengtas mėsa.
4.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, bulves sutarkuoti burokine tarka.
5.
Į dubenėlį dėti majonezą, pomidorų padažą, įspausti česnako ir išmaišyti.
6.
Ant mėsos sluoksnio dėti svogūnus, o ant jų tarkuotas bulves, tuomet paskirstyti majonezo padažą. Pabarstyti sūriu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25-30 minučių iki kol bulvės iškeps. Jei sūris pradeda skursti, uždengti folija.
AUTORIUS: Ligita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rene
2016-07-25 22:27
Liuks patiekalas.as dar dejau sluoksni pomidoru! ATSAKYTI
Rasa
2014-03-15 21:13
Siandien kepiau. Tikrai super. Greitai pagaminamas receptukas.Dar skanu bulves pabarstyti prieskoniais. Dar su svogunais dejau ir paprikos pjaustytos juostelemis. Neturejau surio tai tik aptepiau majonezu,bet ir taip skaniai gavosi.Visai seimynai patiko...Cia panasiai kaip ,"studentiskai" keptos bulves... ATSAKYTI
inga
2013-01-30 19:56
Išbandžiau naujiems metams, tikrai labai skanus, tik dar dėjau viena sluoksnį pomidorų, taip, kad tikrai verta išbadyti. Skanus, sultingas ir darbo nedaug. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital