Keksiukai su maskarpone ir žemės riešutų sviestu

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Keksiukai su maskarpone ir žemės riešutų sviestu
Autorius apie receptą: Keksiukai su ypatingo skonio ir turtingu kremu bei traškiais karamelizuotais graikiniais riešutais. Nuostabus, šventiškas receptas, kurį pagaminti bus labai paprasta. Keksiukai su ypatingo skonio ir turtingu kremu bei traškiais karamelizuotais graikiniais riešutais. Nuostabus, šventiškas receptas, kurį pagaminti bus labai paprasta. Gintarė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų kvietinių miltų
140 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
60 gramų sviesto
20 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 gramas kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
100 gramų maskarponės sūrio
50 gramų žemės riešutų sviesto (traškaus)
50 gramų graikinių riešutų
2 šaukštai rudojo cukraus
1 žiupsnelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską sumaišykite dubenyje.
2.
Kitame dubenyje išlydykite sviestą ir sumaišykite su pienu.
3.
Išplakite kiaušinius su cukrumi, iki masė padvigubės ir taps balkšvos spalvos. Suberkite miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite. Supilkite pieno ir sviesto masę bei aliejų. Lėtai išmaišykite iki vientisos masės.
4.
Supilkite tešlą į keksiukų formeles iki ⅔ jų talpos, kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-23 minutes, kol gražiai paruduos. Jei nesate tikri, patikrinkite įsmeigę smeigtuką, jei galiukas bus sausas - keksiukai iškepę. Leiskite keksiukams atvėsti.
5.
Kol keksiukai keps, pasiruoškite kremo sluoksnį. Keptuvėje 2 minutes skrudinkite graikinius riešutus, įberkite rudojo cukraus ir maišykite, iki cukrus ištirps. Leiskite atvėsti.
6.
Maskarponę sumaišykite su traškiu žemės riešutų sviestu ir žiupsneliu cukraus.
7.
Atvėsusius keksiukus tepkite kremu ir barstykite riešutais.
AUTORIUS: Gintarė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital