Purus citrininis keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Citrininis keksas
Autorius apie receptą: Anglų kalboje yra toks posakis “When life gives you lemons, make lemonade” – kai gyvenimas jums duoda citrinų, pasidarykite iš jų limonado. Linkiu visiems būti optimistais ir Anglų kalboje yra toks posakis “When life gives you lemons, make lemonade” – kai gyvenimas jums duoda citrinų, pasidarykite iš jų limonado. Linkiu visiems būti optimistais ir neišsigąsti šių rūgščių vaisių, ar jie būtų nuo medžio, ar mums likimo suteikti, iš jų galima pasidaryt ne tik gaivaus limonado bet ir dar daug gardžių dalykų. Tikriausiai, nedaugelis turės galimybę išeiti į kiemą pasiskinti šviežių neapdorotų citrinų, tad jei turite galimybę pirkite ekologiškas citrinas, nes pyragui naudosime žievelę. Jei tokių nerasite, tiks ir eilinės citrinos, tik prieš nutarkuojant žievelę, apie 20 minučių pamirkykite jas vandens tirpale su soda, druska ir actu, tada patrinkite jas, kad bent kiek nusiplautų vaškas kuriuo paprastai citinos yra padengiamos, perplaukite švariu vandeniu ir nusausinkite. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
2 vienetai citrinų
25 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
150 gramų cukraus pudros
3 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Oraitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Kekso kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sviestą ir cukrų išplakite iki purumo. Plakant, vieną po kito, dėkite kiaušinius, kol į tešlą sumaišysite visus kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą, vienos citrinos sultis ir tarkuotą dviejų citrinų žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
3.
Tešlą drėbkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite 40-45 minutes kol gražiai paruduos. Leiskite gerai atvėsti.
4.
Glajui cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis. Mišinys turi varvėti, bet dar būti gana tirštas, todėl patarčiau citrinų sultis pilti po vieną šaukštą, maišyti ir, jei norit skytesnės masės, dar truputį įpilti. Gautą masę pilkite ant visiškai atvėsusio pyrago ir leiskite truputį nuvarvėti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Inga
2017-09-12 08:58
Labai jau citriniškas pyragas, super kvapas ir skonis. Su arbata tokį niūrų rudenį pats tas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis