Purus citrininis keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Citrininis keksas
Autorius apie receptą: Anglų kalboje yra toks posakis “When life gives you lemons, make lemonade” – kai gyvenimas jums duoda citrinų, pasidarykite iš jų limonado. Linkiu visiems būti optimistais ir Anglų kalboje yra toks posakis “When life gives you lemons, make lemonade” – kai gyvenimas jums duoda citrinų, pasidarykite iš jų limonado. Linkiu visiems būti optimistais ir neišsigąsti šių rūgščių vaisių, ar jie būtų nuo medžio, ar mums likimo suteikti, iš jų galima pasidaryt ne tik gaivaus limonado bet ir dar daug gardžių dalykų. Tikriausiai, nedaugelis turės galimybę išeiti į kiemą pasiskinti šviežių neapdorotų citrinų, tad jei turite galimybę pirkite ekologiškas citrinas, nes pyragui naudosime žievelę. Jei tokių nerasite, tiks ir eilinės citrinos, tik prieš nutarkuojant žievelę, apie 20 minučių pamirkykite jas vandens tirpale su soda, druska ir actu, tada patrinkite jas, kad bent kiek nusiplautų vaškas kuriuo paprastai citinos yra padengiamos, perplaukite švariu vandeniu ir nusausinkite. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (minkšto)
200 gramų cukraus
2 vienetai citrinų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
150 gramų cukraus pudros
3 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Oraitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Kekso kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sviestą ir cukrų išplakite iki purumo. Plakant, vieną po kito, dėkite kiaušinius, kol į tešlą sumaišysite visus kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą, vienos citrinos sultis ir tarkuotą dviejų citrinų žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
3.
Tešlą drėbkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite 40-45 minutes kol gražiai paruduos. Leiskite gerai atvėsti.
4.
Glajui cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis. Mišinys turi varvėti, bet dar būti gana tirštas, todėl patarčiau citrinų sultis pilti po vieną šaukštą, maišyti ir, jei norit skytesnės masės, dar truputį įpilti. Gautą masę pilkite ant visiškai atvėsusio pyrago ir leiskite truputį nuvarvėti.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Rasa
2020-12-02 19:05
Puikus receptas!
Kepsiu dar ne vieną kartą!
Ačiū! ATSAKYTI
Edita
2020-11-17 07:10
Labai skanus keksas ❤ puikus receptas,ačiū ATSAKYTI
Rita
2019-12-08 23:14
Kad kekso spalva būtų kaip nuotr.reikia į kepinį įdėti truputį ciberžolės,ji skonio nepakeičia,bet suteikia tikrą ,,citrinišką"spalvą ATSAKYTI
Sofija
2019-05-03 10:15
Pats skaniausias keksas pasaulyje! ATSAKYTI
A. S.
2019-03-02 16:30
Keksas gavosi labai purus ir skanus :) receptas lengvas, todėl tinkamas ir nepatyrusiems :) ATSAKYTI
Kepkite :)
2018-11-21 01:19
Kepiau. Ir iškepiau. Skanus! Bet pasiguosiu, citrinų žievelės tarkavimas.. Negalvojau, kad taip sunku. Gal dėl to, kad citrinos ilgai mirko vandenyje prieš tai? Toks jausmas, kad daugiau jos brūžinosi į tarką negu tarkavosi. Ir visai švakai tos žievelės tebuvo nuo dviejų normalaus dydžio citrinų. Bet už tai koks skanus kekso kvapas.... Dėjau aš dviejų citrinų sultis ir 5 valgomus nubrauktus šaukštus cukrus, man skonis puikus. ,, Nemušė'' cukrus. Ir rūgštu taip pat nebuvo. Tik spalva ne tokia geltona ryški išėjo kaip matosi šioje gražioje nuotraukoje. Bet kekso kvapas tikrai puikus...mmm. Skonis taip pat geras, patiko ir man, ir šeimos nariams. ATSAKYTI
Aš :D
2020-07-22 17:59
Reikia ciberžolės įdėti, kad gautusi ryškiai geltonas... :) ATSAKYTI
Mmh
2018-11-19 00:53
Kekso spalva atrodo NUOSTABIAI geltona. O cukras kažin ar ne per daug? Kažin, kiek reikėtų naudoti cukraus norint, kad nesiguatų labai rūgštus, bet nebūtų ir labai saldus keksas? Man cukrus kepiniuose labai muša, aš visada dedu mažiau, bet čia reikalas su citrinomis. Recepto publikatorė gal patartų?
Ir labai įdomu, ar pas Jus citrinos augo po langu ar visgi teko pirkti eilines, kurias tenka druskos, sodos ir acto tirpalu apdoroti? Kurio proporcijas galiu tik spėti.. ATSAKYTI
Indrė
2018-11-18 22:53
Neparašyta kokioj temperatūroj kepti kas bandė... ATSAKYTI
Sandra
2018-11-19 10:10
Parašyta pirmame žingsnyje, kad orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių :) ATSAKYTI
Inga
2017-09-12 08:58
Labai citriniškas pyragas, super kvapas ir skonis. Su arbata tokį niūrų rudenį pats tas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital