"Kaziuko" tradiciniai riestainiai

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
"Kaziuko" tradiciniai riestainiai
Autorius apie receptą: Tradiciniai riestainiai su aguonomis. Tęsiame lietuviškas tradicijas...Receptą radau Skoniukelias.lt svetainėje. Tradiciniai riestainiai su aguonomis. Tęsiame lietuviškas tradicijas...Receptą radau Skoniukelias.lt svetainėje. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
4 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
20 gramų šlapių mielių
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
pagal poreikį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinio tryni išplakite.
2.
Pieną šiek tiek pašildykite ((kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų).
3.
Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite pašildytą pieną ir dėkite sviestą, plaktą kiaušinio trynį, berkite druską ir miltus. Viską gerai išminkykite (minkoma tikrai ilgai) ir palikite šiltai vienai valandai, kad pakiltų.
4.
Iš pakilusios tešlos, voliokite piršto storio volelius, sulenkite juos žiedu ir galus gerai suklijuokite. Suformuotus riestainius uždenkite rankšluosčiu ir palikite dar 30 min pakilti.
5.
Pakilusius riestainius virkite pasūdytame vandenyje porą minučių, kol pakils ir kažkiek išsipūs. Jei norite, kad vėliau iškepti riestainiai būtų rudesni, tai virdami į vandenį galite pridėti šiek tiek cukraus (bet tai nėra būtina). Apvirtus riestainius išgriebkite ir apvoliokite dar drėgnus aguonose, tada sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir leiskite išdžiūti apie 10-15 min.
6.
Kepkite riestainius iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min iš abiejų pusių, maždaug po 7-10 min iš vienos pusės ir tiek pat iš kitos.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital