Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu
Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu
Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu
Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu
Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu
Autorius apie receptą: Jei mėgstate šokoladą, kavą ir karamelę - šis tortas kaip tik jums! Viskas viename!
Jei mėgstate šokoladą, kavą ir karamelę - šis tortas kaip tik jums! Viskas viename!
Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
280 gramų miltų
250 mililitrų pieno
200 gramų cukraus
180 gramų sviesto (minkšto)
3 vienetai kiaušinių
55 gramai kakavos
3 šaukštai kavos (jau paruoštos, stiprios)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
380 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
2 šaukštai brendžio (nebūtina)
Sulaistymui:
1 stiklinė kavos (jau paruoštos, stiprios)
100 gramų cukraus
2 šaukštai brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitams dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską viską persijojame. Sviestą su cukrumi elektriniu plakikliu išplakame iki baltumo. Plakdami po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno paplakame apie 1 minutę. Į plakinį beriame pusę miltų, išmaišome, bet nepermaišome. Supilame jau paruoštą kavą su pienu, likusius miltus ir vėl gerai išmaišome.
2.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame aliejumi, pilame pusę tešlos ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Taip iškepame ir antrą biskvitą. Atvėsusius perpjauname dideliu peiliu į 2 lakštus ir turime iš viso 4 biskvitus.
3.
Kremui visus produktus palaikome kambario temperatūroje ir gerai išplakame plakikliu į vientisą masę.
4.
Sulaistymui pilame paruoštą kavą ir cukrų į puodą ir vis pamaišydami kaitiname ant silpnos ugnies, kol išgaruos puse skysčio ir sirupas pradės tirštėti. Tada supilame brendį ir atvėsiname.
5.
Surenkame tortą: dedame biskvitą į lėkštę, sulaistome, tepame kremo, ir taip padarome su visais biskvitais. Pasiliekame šiek tiek kremo aptepti viršų ir šonus. Puošiame pagal fantaziją. Tortą palaikyti šaldytuve per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Virginija
2017-04-02 19:22
Esu bandžius kelis skirtingus kavos tortukų receptus, šitas kol kas skaniausias ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital