Kataloniškas kremas kitaip

AUTORIUS:
Mažvydas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Kataloniškas kremas kitaip
Kataloniškas kremas kitaip
Kataloniškas kremas kitaip
Autorius apie receptą: Kataloniškas kremas - tai ispaniškas desertas. Citrusais ir cinamonu pagardintas švelnus pieno kremas su traškia karamelės plutele - panašus į krembriulė, bet lengvesnis, Kataloniškas kremas - tai ispaniškas desertas. Citrusais ir cinamonu pagardintas švelnus pieno kremas su traškia karamelės plutele - panašus į krembriulė, bet lengvesnis, subtilesnis už savo prancūziškąjį pusbrolį. Čia pateiktas receptas nėra tradicinis kataloniškas kremas - vietoje cinamono naudojamas kardamonas, jis papildomai pagardintas degtine ir šafranu. Kviečiu pakoreguoti prieskonių kiekius pagal savo skonį. (...daugiau) Mažvydas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 mililitrų grietinėlės, liesos (12 procentų riebumo)
8 vienetai kiaušinių trynių
100 mililitrų degtinės
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
2 vienetai mandarinų (nutarkuotos žievelės)
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1/3 šaukštelio šafrano
1/3 šaukštelio malto kardamono
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trynius, krakmolą, druską ir cukrų suplakame, kol pabals.
2.
Šafraną stiklinėje užplikome su šiek tiek verdančio vandens.
3.
Žieveles ir grietinėlę, lengvai pamaišydami, pakaitiname beveik iki užvirimo.
4.
Nuolat maišydami, per sietelį, lėtai pilame karštą grietinėlę į trynių plakinį. Supilame degtinę ir šafrano užpilą, įberiame kardamono.
5.
Supilame karštą masę į keptuvę. Ant silpnos-vidutinės kaitros, nuolat maišydami(!), kaitiname masę, kol sutirštės. Maišome gana stipriai, ypač, kai ji ima tirštėti, keldami masę nuo šonų ir dugno. Ji turi išeiti gana standi.
6.
Supilame kremą į indelius ir laikome šaltai mažiausiai 4 valandas.
7.
Sustingusį kremo indelių viršų tolygiai apibarstome cukraus ir rudojo cukraus mišiniu. Apdeginame juos specialiu degikliu tol, kol karamelizuosis cukrus. Tai pat galima juos apdeginti orkaitėje įjungus grilio režimą.
8.
Patiekiame, kol dar karšta karamelės pluta. Kartu galima patiekti traškių vaflių.
AUTORIUS: Mažvydas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital