Karamelinis tortas "Rududu"

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Karamelinis tortas Rududu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
400 gramų grietinės
270 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
70 gramų lazdyno riešutų (arba kitų mėgiamų)
60 gramų kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu" arba pačių virto)
200 gramų sviesto (minkšto kambario temepratūros)
Sulaistymui:
0.5 stiklinės kavos (be tirščių)
Papuošimui:
80 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi iki baltumo - kol cukrus ištirps, o masės tūris padidės 2-3 kartus.
2.
Atskirame inde sumaišyti grietinę ir kakavą. Gautą masę supilti į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišyti. Suberti išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir smulkintus lazdyno riešutus. Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų gumuliukų (bet tešlos per daug nepermaišykite, tik kad viskas susijungtų maišykite). Tešlą padalinti į dvi lygias dalis.
3.
Vieną dalį padėti į šaldytuvą, o kitą dalį kepti apvalioje formoje, išklotoje kepimo popieriumi (mano forma buvo 24 cm skersmens) iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki iškeps (man paprastai trunka apie 20 minučių). Ar iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį - jeigu ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė. Taip pat iškepti ir antrą tešlos dalį. Iškeptus biskvitus visiškai atvėsinti ant grotelių, o tada išilgai dar perpjauti į 2 dalis, kad iš viso turėtume 4 biskvito lakštus.
4.
Kremui išplakti minkštą kambario temperatūros sviestą iki bus purus. Toliau planakt per kelis kartus sudėti kambario tempeatūros karamelizuotą kondensuotą pieną ir išplakti iki masė bus vientisa. Į šią masę atsargiai per kelis kartus įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę.
5.
Imti vieną biskvito lakštą, jį sulaistyti kava ir aptepti ketvirtadaliu kremo, ant viršaus dėti kitą biskvito lakštą, vėl sulaistyti kava ir aptepti kremu ir taip su visais lakštais. Torto viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu.
6.
Tortą palaikyti šaldytuve bent keletą valandų (o geriausiai - per naktį), jog jis sutvirtėtų ir skoniai susijungtų. O pastovėjęs ilgiau, tortas tampa tik dar skanesnis, tad drąsiai galite gaminti ir porą dienų prieš šventę.
AUTORIUS: Jurgita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Stefanija
2023-06-04 18:17
Aš niekada nededu kakavos,o tirpinu šokoladą,skaniau gaunasi. ATSAKYTI
Inga
2021-12-22 18:26
Kodėl įdėjus grietinėlę kremo masė pasidarė kaip sutraukta ir grietinėlė pavandenijo? ATSAKYTI
Diana
2021-12-23 12:48
O sviestas, kai jį plakėte su Rududu, tikrai buvo kambario temperatūros (aš išimu iš šaldytuvo iš vakaro)? Rududu irgi buvo kambario temperatūros ir gerai juos išplakėte drauge? Grietinėlę į kremą reikėtų įmaišyti labai pamažu, per kelis kartus, nes dabar man panašu, kad smarkiai skyrėsi ingredientų temperatūros, sviestas nepakankamai sušilo plakamas su Rududu, tad vėsi plakta greitinėlė jį sutraukė. Žiemą, kai patalpų temperatūra žemesnės, kartais taip nutinka. ATSAKYTI
Rasa
2021-11-25 10:51
Puikus tortukas dariau puse normos ATSAKYTI
Indrė
2019-12-24 14:18
Kodėl biskvito tešlą nevienodai iškilo? I skardą dėjau po vienodai tešlos ATSAKYTI
Rasa
2019-04-15 18:25
O biskvitu sulaistymui kava reikia pasaldinti, ar nereikia? ATSAKYTI
Diana
2019-04-15 18:35
Nebutina, saldumo biskvite ir kreme pakanka ir taip :) ATSAKYTI
Rasa
2019-04-15 18:24
O kokia kakava dedama i biskvita? Ar kakavos milteliai, ar ta granuliuota saldi? ATSAKYTI
Diana
2019-04-15 18:36
Dedama paprasta kakava, nesaldinta ATSAKYTI
Danute
2018-03-16 13:03
Mano seimos megstamiausias tortas, pats skaniausias!! Toks skalsus, daug vienu kartu nesuvalgysi, nu bet labai geras. Tik as gamindama siek tiek kremo atsidedu torto sonams ir juos irgi aptepu kremu. Kremo nemazai gaunasi is sio recepto, tai visiskai pakanka sonams aptepti. Ir biskvitui tesla as visgi maisiau per du kartus (pirma is puses ingredientu vienam biskvitui viska isplaku, iskepu biskvita, o tada is puses kitam biskvitui), nes is mano patirties taip biskvitas visada buna puresnis negu is pastovejusios teslos. ATSAKYTI
Julija
2016-11-27 21:57
Sandra, aš naudojau paprastą 30 proc. riebumo grietinę. Labai labai labai skanus tortas gavosi :-) ATSAKYTI
Sandra
2016-11-24 20:48
O kokia grietine naudojot? Ar paprasta, ar liesesne? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital