Karamelinis tortas - paprastas ir lengvas

AUTORIUS:
Sveiki atradimai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Karamelinis tortas - paprastas ir lengvas
Karamelinis tortas - paprastas ir lengvas
Karamelinis tortas - paprastas ir lengvas
Autorius apie receptą: Visi produktai labai paprasti, o pats gamybos procesas absurdiškai lengvas Naudojau 14 cm skersmens apvalią kepimo formą, o jei naudosite didesnę - visus ingredientus dvigubinkite. Visi produktai labai paprasti, o pats gamybos procesas absurdiškai lengvas Naudojau 14 cm skersmens apvalią kepimo formą, o jei naudosite didesnę - visus ingredientus dvigubinkite. Sveiki atradimai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
80 gramų kvietinių miltų
50 gramų medaus
20 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
1 šaukštas medaus
Viršui:
1 sauja lazdyno riešutų (be luobelės)
2 šaukštai karamelizuoto kondensuoto pieno (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, išplakti elektriniu plakikliu iki kol masė taps standi ir puri, atidėti.
2.
Į nedidelį indą arba prikaistuvį dėti medų ir išlydyti, nukelti nuo kaitros ir po šaukštą medaus įplakti į kiaušinių ir cukraus masę.
3.
Į dubenį su paruošta mase, per du kartus įmaišyti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Atsegamos torto formos dugną (naudojau 14 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, kraštus patepti sviestu, supilti tešlą
4.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35-40 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
5.
Kremui paruošti, į dubenį pilti grietinėlę, išplakti elektriniu plakikliu iki standumo.
6.
Į kitą dubenėlį dėti kondensuotą karamelizuotą pieną, įdėti šiek tiek grietinėlės ir gerai išmaišyti, tuomet per kelis kartus supilti kremą į dubenį su grietinėle ir po kiekvieno karto perplakti.
7.
Sulaistymui į dubenėlį pilti vandenį, dėti medų ir išmaišyti.
8.
Iškepusį biskvitą perpjauti į tris ar keturias dalis, dėti vieną dalį ant padėklo, sulaistyti vandens ir medaus mišiniu, dėti kremo ir paskirstyti per visą plotį, dėti kitą biskvitą, sulaistyti, vėl tepti kremą ir sluoksniuoti. Paruoštą tortą aptepti likusiu kremu ir papuošti pagal skonį, aš puošiau trupiniais nuo biskvito.
9.
Viršui riešutus apkepti keptuvėje. Į prikaistuvį sudėti karamelizuotą sutirštintą pieną ir išlydyti, suberti riešutus ir gerai išmaišyti. Sudėti ant paruošto torto.
10.
Tortą per naktį laikyti šaldytuve.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital