1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.
2.
Riešutus susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu iki nedidelių gabalėlių. Sumaišome su sausainiais.
3.
Į prikaistuvį dedame Karvutės saldainius, pilame pieną, dedame sviestą. Viską kaitiname ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami iki saldainiai ištirps ir masė truputį sutirštės.
4.
Karštą masę supilame ant sausainių. Gerai išmaišome, kad sausainiai tolygiai ja pasidengtų.
5.
Sausainių masę krečiame ant kepimo popieriaus ir standžiai suspausdami formuojame tinginį.
6.
Tinginį dedame į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.
•
Saldainiai „Karvutė“, kaip ir sausainiai „Gaidelis“, smalyžiaujant ne vienam sukelia nostalgiškus vaikystės prisiminimus. Kas ir kaip sugalvojo pirmąjį šių saldainių iš sviesto, šviežio pieno ir cukraus receptą, neaišku, bet iš naminių virtuvių šių karamelinių irisų gamyba 1960 metais persikėlė į Latvijos „Saldus“ fabriką. Ir nuo tada „Karvutė“ saldainius ėmė lydėti sėkmė – jie išpopuliarėjo ir kitose šalyse.
•
Šiam tinginiui galite naudoti ir vien klasikinius arba vien šokoladinius ar kito mėgiamo skonio sausainius.
•
Jeigu vietoje mūsų naudotų migdolų pasirinksite skrudintus sūdytus žemės riešutus, tinginio skonis primins Snickers šokoladuką.