Karamelinis kavos tortas su maskarponės kremu

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Karamelinis kavos tortas su maskarponės kremu
Karamelinis kavos tortas su maskarponės kremu
Karamelinis kavos tortas su maskarponės kremu
Karamelinis kavos tortas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Minkštas, drėgnas ir tikrai neatsivalgomai gardus. Minkštas, drėgnas ir tikrai neatsivalgomai gardus. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
285 gramai kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
200 gramų cukraus
180 gramų sviesto (minkšto)
3 vienetai kiaušinių
55 gramai kakavos
3 šaukštai tirpios kavos
3 šaukštai vandens (karšto, kavai)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (1 indelio, kambario temperatūros)
2 šaukštai romo (arba likerio, brendžio)
Sulaistymui:
200 mililitrų kavos (paruoštos)
50 gramų cukraus
50 mililitrų romo (arba likerio, brendžio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Persijojame.
2.
Kavą ištirpiname karštame vandenyje.
3.
Sviestą su cukrumi elektriniu plakikliu išplakame iki baltumo. Plakdami, po vieną įmušame kiaušinius (po kiekvieno paplakti 1 min.). Beriame pusę miltų masės ir šaukštu išmaišome (nepermaišome). Supilame kavą, pieną, likusią miltų masę ir vėl šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome. Tešla turi būti tiršta.
4.
20 cm skersmens kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Pilame pusę tešlos.
5.
Kepame iki 170°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė. Jei įsmeigus ištraukiame švarų, tešla neaplipusį pagaliuką – iškepė. Jei ne, kepame dar 5 minutes ir vėl tikriname. Taip kepame ir antrą biskvitą. Paliekame atvėsti.
6.
Atvėsusius biskvitus kiekvieną perpjauname dideliu peiliu į 2 lakštus. Išeis 4 lakštai.
7.
Kremui kambario temperatūros maskarponės sūrį ir karamelizuotą kondensuotą pieną su romu elektriniu plakikliu nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės.
8.
Sulaistymui pilame pasiruoštą kavą (kava galima naudoti ir plikomą, ir tirpią) ir cukrų į puodą. Užviriname ir, pamaišydami, kaitiname ant mažos ugnies, kol išgaruos beveik pusė skysčio, o likęs pradės šiek tiek tirštėti. Supilame romą. Nuimame nuo ugnies. Atvėsiname.
9.
Surinkimas. Paliekame šiek tiek kremo šonams ir viršui aptepti. Biskvito lakštą dedame į lėkštę, palaistome sirupu, dedame ¼ kremo, paviršių išlyginame. Uždedame kitą biskvito lakštą, vėl sudrėkiname, dedame dalį kremo, ir vėl biskvitas...... kol sudedame visus 4 biskvitus.
10.
Puošiame pagal savo norus - šokoladu, kokoso drožlėmis, pabarstukais ir kt. Tortą palaikome šaldytuve bent parą.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital