Karamelinis tortas su maskarponės kremu ir riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Karamelinis tortas su maskarponės kremu ir riešutais
Karamelinis tortas su maskarponės kremu ir riešutais
Karamelinis tortas su maskarponės kremu ir riešutais
Karamelinis tortas su maskarponės kremu ir riešutais
Autorius apie receptą: Riešutai, minkščiausias biskvitas, marskaponės sūris, rududu - puikus skoni7 derinys. Visiems tiems, kas mėgsta drėgnus, turtingus skoniais, tortus. Riešutai, minkščiausias biskvitas, marskaponės sūris, rududu - puikus skoni7 derinys. Visiems tiems, kas mėgsta drėgnus, turtingus skoniais, tortus. Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
140 gramų cukraus
140 gramų kvietinių miltų
80 gramų žemės riešutų (arba lazdyno riešutų)
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai vandens (verdančio)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (arba pagal norimą saldumą)
150 gramų žemės riešutų
100 gramų grietinėlė, 36% riebumo
100 gramų šokolado (apytikriai, ištirpinto)
Sulaistymui:
100 mililitrų kavos (stiprios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską, išplakti elektriniu plakikliu iki pirmų putų. Tuomet dalimis berti cukrų ir plakti iki tirštų baltų putų. Masė turi patrigubėti.
2.
Į kiaušinių masę įsijoti miltus ir kepimo miltelius, atsargiai išmaišyti mentele. Plakti nebereikia.
3.
Į indelį pilti aliejų, karštą vandenį ir porą šaukštų tešlos, viską išmaišyti ir supilti atgal į miltų masę.
4.
Riešutus susmulkinti, trumpai apkepti sausoje keptuvėje ir suberti į tešlą, išmaišyti. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą, naudojau 20 cm skersmens.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Atvėsinti kepimo formoje, geriausia atvėsusį palaikyti šaldytuve.
6.
Kremui paruošti, susmulkinti riešutus ir apkepti sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
7.
Į dubenį dėti marskaponę, pilti grietinę, dėti karamelizuotą kondensuotą pieną ir išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės.
8.
Biskvitą padalinti į 3 lygias dalis, kiekvieną sulaistyti kava.
9.
Biskvitus aptepti šokoladu, berti riešutus, tepti kremą. Taip sluoksniuoti visus biskvitus. Viršų ir šonus aptepti kremu, riešutais, puošti pagal skonį.
Patarimai:
Jei nemėgstate kavos, galima sulaistyti arbata.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital