Kalėdų senelio avižiniai sausainiai (minkšti)

AUTORIUS:
Olga, Nuo užkandžio iki deserto
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kalėdų senelio avižiniai sausainiai (minkšti)
Kalėdų senelio avižiniai sausainiai (minkšti)
Kalėdų senelio avižiniai sausainiai (minkšti)
Autorius apie receptą: Visi labai nekantriai laukiame Kalėdų senelio, o kad senelis būtų patenkintas ir paliktų po eglute daug gerų dovanų, būtina ji skaniai pavaišinti. Visi labai nekantriai laukiame Kalėdų senelio, o kad senelis būtų patenkintas ir paliktų po eglute daug gerų dovanų, būtina ji skaniai pavaišinti. Olga, Nuo užkandžio iki deserto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė avižinių dribsnių
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės rudojo cukraus
100 gramų sviesto
1/4 stiklinės pieno
6 šaukštai medaus
50 gramų lukštentų saulėgrąžų
1 sauja razinų
30 gramų sezamo sėklų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto kardamono
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kvietinius miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
2.
Sviestą ištirpinkite kartu su 5 šaukštais medaus.
3.
Kiaušinius suplakite su ruduoju ir paprastu cukrumi. Į kiaušinių plakinį berkite kvietinius miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite. Berkite avižinius dribsnius, dėkite ištirpintą sviestą su medumi, permaišykite.
4.
Pieną pašildykite iki šiltumo ir supilkite į tešlą, sumaišykite iki vientisos masės. Berkite cinamoną, razinas ir kardamoną, permaišykite.
5.
Ant sausos keptuvės apkepinkite sezamo ir saulėgrąžų sėklas su likusiu šaukštu medaus. Dėkite sėklas į tešlą, permaišykite.
6.
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus lapą ir dviem šaukštais formuokite sausainius, tešla labai lipni. 1 šauktas tešlos - 1 sausainis. Kepant, sausainiai didėja, tad palikite tarp jų tarpus.
7.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
AUTORIUS: Olga, Nuo užkandžio iki deserto
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital