Kalėdinis karamelinis riešutų pyragas

AUTORIUS:
Maisto Diletantė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kalėdinis karamelinis riešutų pyragas
Autorius apie receptą: Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms. Dalinuosi receptu, nes manau, kad dar galite pasigaminti Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms. Dalinuosi receptu, nes manau, kad dar galite pasigaminti šį skanėstą ir šioms šventėms. (...daugiau) Maisto Diletantė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
100 gramų sviesto
100 gramų grietinės, 30% riebumo
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
300 gramų riešutų
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 stiklinė rudojo cukraus
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis apelsino žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pasiruošiame tešlą - įmušame kiaušinį, sudedame minkštą sviestą ir išplakame (cukraus į tešlą beveik nededu, nes riešutų įdaras labai saldus), dedame grietinę, miltus su kepimo milteliais. Miltų dedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir galėtume kočioti. Dedame tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą.
2.
Tuo metu pasiruošiame įdarą - užviriname grietinėlę puode, pilame cukrų, viską verdame, kol masė ima tiršėti, ruduoti (apie 10 minučių), paskui įdedame medų, įtarkuojame apelsino žievelę. Supilame riešutus, išmaišome.
3.
Pastovėjusią tešlą iškočiojame, išklojame turimą skardą, arba išspaudžiame skrituliukus ir dedame į keksiukų formeles.
4.
Tešlą pašauname 10-12 minučių į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir apkepame, ištraukiame ir supilame riešutų ir karamelės masę, ir dedame dar 10 minučių į orkaitę. Stebėkite riešutus, kai jie pradės ruduoti, pyragas iškepęs.
AUTORIUS: Maisto Diletantė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital