Drėgnas kakavinis varškės pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Drėgnas kakavinis varškės pyragas
Drėgnas kakavinis varškės pyragas
Drėgnas kakavinis varškės pyragas
Drėgnas kakavinis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Tai vienas iš skaniausių varškės pyragų. Beje, jame tikrai labai gerai dera sodrus tikros kakavos skonis ir švelni varškė. Tai vienas iš skaniausių varškės pyragų. Beje, jame tikrai labai gerai dera sodrus tikros kakavos skonis ir švelni varškė. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kakavos (kokybiškos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės 9%
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės (riebios)
100 gramų cukraus
50 gramų kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, tuomet atvėsinti.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, berti cukrų, išplakti elektriniu plakikliu iki baltos masės. Į kiaušinių masę pilti atvėsusį sviestą ir plakti kol cukrus ištirps.
3.
Į masę suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir tešlą gerai išmaišyti.
4.
Gautą tešlą padalinti į dvi lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą 1 valandai.
5.
Paruošti varškės įdarą. Į dubenį dėti varškę, grietinę, ištrinti iki visiškai lygios masės, tuomet berti kukurūzų krakmolą, vanilę ir gerai išmaišyti.
6.
Į dubenėlį atskirti kiaušinių baltymus, berti druską, išplakti elektriniu plakikliu iki purumo ir kol baltymai nekris iš indo.
7.
Į kitą dubenėlį dėti likusius kiaušinių trynius, berti cukrų, išplakti elektriniu plakikliu iki masė pabals. Tuomet paruoštą masę supilti į varškės masę ir dar plakti kol cukrus ištirps. Tuomet sudėti baltymus ir dar kartą atsargiai viską permaišyti konditerine mentele.
8.
Išimti iš šaldytuvo tešlą.
9.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi. Vieną tešlos dalį sutrupinti ant kepimo formos dugno, tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus užtrupinti likusią antrąją tešlos dalį.
10.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes iki kol pyragas iškeps.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital