Kakavinis cukinijų keksas su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kakavinis cukinijų keksas su riešutais
Kakavinis cukinijų keksas su riešutais
Kakavinis cukinijų keksas su riešutais
Kakavinis cukinijų keksas su riešutais
Kakavinis cukinijų keksas su riešutais
Autorius apie receptą: Keksas kupinas sodraus skonio, bet tuo pačiu ir lengvas. Kas valgė šį pyragą, gyrė, kad skanus ir nieks net nepagalvojo, kad jame tūno cukinija. O aš jau išmokau į kepinius Keksas kupinas sodraus skonio, bet tuo pačiu ir lengvas. Kas valgė šį pyragą, gyrė, kad skanus ir nieks net nepagalvojo, kad jame tūno cukinija. O aš jau išmokau į kepinius pakviesti ir ją. Taigi, toliau tęsiu cukinijų temą. Receptą radau knygoje Beata Nicholson „Beatos virtuvė: televizijos laidos receptai“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
pagal poreikį uogų (avietės, šilauogės, papuošimui)
Tešlai:
200 gramų cukinijų
150 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
1 vienetas bananų
80 gramų graikiško jogurto
60 gramų lazdyno riešutų (maltų)
60 mililitrų aliejaus
30 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
100 gramų balto šokolado
100 gramų grietinės, 30% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Pabarstome druska, kad išsiskirtų skystis, bet jo nenupilame.
2.
Į dubenį su cukinijomis įmušame kiaušinius, suberiame cukrų. Bananą supjaustome gabalėliais ir įmaišome į tešlą. Supilame aliejų ir jogurtą. Išmaišome.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, maltus lazdynų riešutus, kepimo miltelius, druską. Suberiame į dubenį su cukinijų mase. Lengvai išmaišome šaukštu.
4.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aš kepiau pailgoje kekso formoje.
5.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė. Jei įsmeigus ištraukiame švarų, tešla neaplipusį pagaliuką – keksas iškepė. Jei ne, kepame dar 5 minutes ir vėl tikriname. Paliekame atvėsti.
6.
Glajui garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Jį nukeliame nuo ugnies ir po truputį įmaišome grietinę.
7.
Visiškai atvėsusį keksą apliejame glaistu ir puošiame uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital