Juodųjų serbentų žele pyragas

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Juodųjų serbentų žele pyragas
Juodųjų serbentų žele pyragas
Juodųjų serbentų žele pyragas
Juodųjų serbentų žele pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
35 gramai juodojo šokolado
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
300 gramų juodųjų serbentų
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
15 gramų želatinos
Šokoladiniam kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų balto šokolado
15 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Karšto vandens vonelėje ištirpiname juodą šokoladą ir sviestą. Masę truputį atvėsiname ir tada maišome su išsuktais kiaušiniais su cukrumi. Beriame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Formuojame apskritimą iš tešlos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos (naudojau nedidelę 20cm skersmens apvalią).
2.
Kepame pagrindą 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Išėmus iš orkaitės leidžiama visiškai atvėsti.
3.
Kremui juoduosius serbentus sutriname su cukrumi. Išplakame kartu su grietinėlėje išbrinkinta ir šildant (tik neužvirinant!) ištirpinta želatina.<
4.
Baltojo šokolado kremo sluoksniui ištirpiname baltąjį šokoladą. Maišome jį su vaniliniu cukrumi ir grietinėlėje išbrinkinta ir šildant (tik neužvirinant!) ištirpinta želatina. Viską gerai išplakame.
5.
Iškepusį biskvito lakštą dedame į torto formą arba specialią formą želei. Ant biskvito pilame juodųjų serbentų sluoksnį ir palaikome šaldytuve 1 valandą. Po valandos ant juodųjų serbentų sluoksnio pilame baltojo šokolado sluoksnį ir vėl dedame į šaldytuvą 1 valandai. Kartodami tokią seką, supilame ir likusius sluoksnius.
AUTORIUS: Birutė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital