Jautienos troškinys su daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Jautienos troškinys su daržovėmis
Autorius apie receptą: Tirpstanti burnoje jautiena! Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Beje, jei jautienos kepti nenorite, galite žalią mėsą dėti tiesiai į troškinį, o visą Tirpstanti burnoje jautiena! Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Beje, jei jautienos kepti nenorite, galite žalią mėsą dėti tiesiai į troškinį, o visą karščiui atsparų puodą su dangčiu dėti į orkaitę, kepti maždaug 2 - 2.5 val. (...daugiau) Aušra, Skaniai sveikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
850 gramų jautienos
400 mililitrų vandens
200 mililitrų raudono vyno (galima keisti vandeniu)
4 vienetai salierių
90 gramų pievagrybių
2 vienetai morkų (didelių)
1 vienetas svogūnų
2 kubeliai jautienos sultinio (žr. patarimus)
2 šaukštai vorčesterio padažo (arba sojos padažo)
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas sviesto
3 šakelės čiobrelių šakelių (arba džiovintų čiobrelių)
5 lapeliai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį augalinio aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jautieną supjaustyti kubeliais. Dėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir įtrinti.
2.
Kepti įkaitintoje iki 180 °C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio) orkaitėje apie 35 minutes.
3.
Salierus, morkas, svogūną stambiai supjaustyti.
4.
Į puodą dėti salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, pilti aliejų ir dėti sviestą, maišant kaitinti, kol sviestas ištirps ir patroškinti 3 min.
5.
Į puodą su daržovėmis berti miltus, maišant pakepti iki kol miltai pakeps, tam prireiks vos minutės. Tuomet dėti pomidorų tyrę, pilti vorčesterio padažą, dėti jautienos sultinio kubelius.
6.
Į puodą lėtai supilti vandenį, vyną ir leisti troškiniui užvirti.
7.
Troškiniui užvirus, sudėti keptą jautieną, sumažinti kaitrą, puodą uždengti dangčiu ir troškinti maždaug 15 min. Tuomet sudėti pievagrybius ir troškinti dar 15 min. arba tol, kol morkos išvirs. Kadangi jautiena kepta, mūsų tikslas leisti jai suminkštėti, o morkos verda ilgiausiai.
8.
Skanu tiekti su ryžiais, kitais mėgiamais priedais.
Patarimai:
Jei norisi tirštesnio troškinio, prieš išjungiant kaitrą į troškinį įmaišyti šaukštą kukurūzų miltų.
Jei sultinio kubelių nenaudojate, galite vietoje vandens naudoti savo mėgiamą sultinį. T.y. recepte vietoje nurodyto 400 ml vandens keiskite sultiniu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital