Jautienos kukuliai kreminiame grybų padaže

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jautienos kukuliai kreminiame grybų padaže
Autorius apie receptą: Įsibėgėjus rudeniui nieko nėra geriau už naminį, jaukų, šildantį maistą. Šie sultingi jautienos kukuliai tobulai kremiškame, tiesiog šilkiniame pievagrybių padaže Įsibėgėjus rudeniui nieko nėra geriau už naminį, jaukų, šildantį maistą. Šie sultingi jautienos kukuliai tobulai kremiškame, tiesiog šilkiniame pievagrybių padaže yra puikus to įrodymas. Man šie kukuliai šauniausiai dera su kremiška bulvių koše bei marinuotais agurkėliais. Tiesiog jaukumas lėkštėj, ne kitaip! Išbandykit ir jūs! (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
700 gramų jautienos faršo
100 gramų panko džiūvėsėlių
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
400 gramų pievagrybių
300 mililitrų jautienos sultinio (arba daržovių)
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba kitokio riebumo)
1 vienetas svogūnų
1 sauja petražolių (smulkintų)
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai sojos padažo (šviesaus)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis dižono garstyčių
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kukuliams į dubenį dėti jautienos faršą, berti druską, pipirus, česnako miltelius, įmušti kiaušinį, berti džiūvėsėlius ir gerai išmaišyti.
2.
Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius vienodo dydžio kukuliukus, jų turėtų pavykti padaryti apie 16 vnt.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti kukulius ir ant aukštos kaitros iš visų pusių po kelias minutes pakepti, kad apskrustų. Svarbu, kad šie nesiliestų vienas su kitu, nes kitaip jie troškinsis, o reikia, kad gerai apskrustų, tad geriausia kepti per du kartus.
4.
Iškepusius kukulius atidėti.
5.
Padažui į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti smulkintą svogūną. Vis pamaišant kepti kelias minutes, kol taps permatomas. Tuomet suberti smulkintus pievagrybius ir, pamaišant, kepti, kol grybai suminkštės bei sukris.
6.
Į keptuvę su grybais berti miltus ir gerai išmaišyti. Tuomet supilti sultinį ir maišyti, kol mas pasidarys vientisa ir tiršta. Į padažą pilti grietinėlę, dėti garstyčias, pilti sojos padažą.
7.
Padažui užvirus, į keptuvę dėt kukulius, uždengti dangčiu ir ant vidutinės kaitros patroškinti apie 5 minutes, kol padažas sutirštės.
8.
Pabarstyti žalumynais ir patiekti su norimais priedais.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital