Jautiena įdaryti baklažanai

AUTORIUS:
Edita Guščienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Jautiena įdaryti baklažanai
Jautiena įdaryti baklažanai
Jautiena įdaryti baklažanai
Jautiena įdaryti baklažanai
Autorius apie receptą: Šis turkiškų baklažanų receptas yra klasikinis ir mėgstamas visoje Turkijoje. Baklažanai įdaromi gardžiu maltos mėsos mišiniu, o tada iškepami iki tobulumo. Šis turkiškų baklažanų receptas yra klasikinis ir mėgstamas visoje Turkijoje. Baklažanai įdaromi gardžiu maltos mėsos mišiniu, o tada iškepami iki tobulumo. Edita Guščienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai baklažanų
600 gramų maltos jautienos
3 vienetai pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas paprikos
4 skiltelės česnako
1 šaukštas petražolės smulkintos
1 šaukštas pomidorų pastos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupkite baklažanus juostelėmis, kad taptų panašūs į zebriukus. Pabarstykite baklažanus druska ir leiskite pastovėti apie 10 min., tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2.
Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir baklažanus iš visų pusių apkepkite, kol šiek tiek parus ir pradės minkštėti.
3.
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvėje truputį aliejaus. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus, sudėkite į keptuvę ir vis pamaišydami kepkite apie 3 min., kol svogūnai ims minkštėti.
4.
Sudėkite maltą jautieną, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir kepkite apie 7-8 min. Pomidorą nulupkite ir supjaustikite kubeliais, susmulkinkite petražoles ir paprikas, sudėkite į mėsą ir išmaišykite.
5.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
6.
Šakute ir peiliu kiekvieną baklažaną įpjaukite ir viduryje padarykite griovelį. Tuomet į griovelius įdėkite apie porą šaukštų įdaro.
7.
Sudėkite baklažanus į karščiui atsparų indą.
8.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite likusius du pomidorus, paskirstykite juos tarp baklažanų. Vienoje stiklinėje vandens išmaišykite pomidorų pastą ir užpilkite ant baklažanų. Jie turi būti pusiau apsemti. Jei reikia, dar įpilkite vandens.
9.
Kepkite orkaitėje 30 min., kol baklažanai visiškai iškeps. Prieš patiekdami baklažanus pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su ryžiais.
AUTORIUS: Edita Guščienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital