Itališkas šventinis pyragas „Panettone“

AUTORIUS:
Audrius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Itališkas šventinis pyragas „Panettone“
Itališkas šventinis pyragas „Panettone“
Itališkas šventinis pyragas „Panettone“
Autorius apie receptą: "Panettone" – tradicinis italų didžiųjų švenčių pyragas. Jis minkštas, purios ir drėgnos struktūros, su džiovintais vaisiais. Tai vienas skaniausių Kalėdinių "Panettone" – tradicinis italų didžiųjų švenčių pyragas. Jis minkštas, purios ir drėgnos struktūros, su džiovintais vaisiais. Tai vienas skaniausių Kalėdinių pyragų, kurį, sandariai uždarius, galima išsilaikyti net keletą savaičių, todėl Kalėdoms jį drąsiai galima kepti gruodžio pradžioje. (...daugiau) Audrius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
400 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens (šilto)
150 gramų sviesto
125 gramai cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų razinų
40 gramų džiovintų datulių
40 gramų cukatų
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuotos)
8 gramai sausų mielių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
100 g miltų sumaišyti su mielėmis ir 50 ml šilto vandens. Uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje maždaug valandai.
2.
Po valandos įberti 150 g miltų ir įpilti 100 ml šilto vandens. Išminkyti, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai, kol tešla pakils dvigubai (apie 2 valandas).
3.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrumi.
4.
Ant labai silpnos ugnies ištirpdyti 125 g sviesto ir leisti jam šiek tiek atvėsti.
5.
Į atvėsintą sviestą supilti su cukrumi išplaktus kiaušinių trynius, tarkuotą citrinos žievelę, įspausti citrinos sulčių, įberti žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti.
6.
Į sviesto ir kiaušinių masę suberti likusius miltus ir sudėti anksčiau paruoštą, jau iškilusią tešlą. Viską gerai išminkyti, kad tešla taptų vientisa. Minkyti apie 30 min.
7.
Nuplauti razinas, susmulkinti datules.
8.
Razinas, datules ir cukatas suberti į tešlą. Tešlą dar kartą gerai išminkyti, kad džiovinti vaisiai pasiskirstytų tolygiai.
9.
Paruoštą tešlą sudėti į išteptą sviestu gilią apvalią kepimo formą ir palikti kilti bent 4-6 valandoms šiltoje vietoje. Tešlos kiekis turi padvigubėti.
10.
Prieš kepant, ištirpinti likusį sviestą ir aptepti pyrago viršų.
11.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min, tada sumažinti temperatūrą iki 170 C laipsnių ir kepti dar 35-40 min. Prieš pjaustant, pyragas turi visiškai atvėsti.
Patarimai:
Jeigu pyragą valgys tik suaugusieji, prieš dedant į tešlą, razinas galima apie valandą pamirkyti rome.
AUTORIUS: Audrius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital